Atunci cind comanzi un iPad si mai ales cind discuti cu un angajat de la vanzari poti sa afli o gramada de amanunte interesante. Daca stii cum sa-i tragi de limba…

Unele le stiai partia, altele le-am aflat cu totii astazi.

Tine minte: ai citit despre ele pe boio.ro, mai intai.

1. Cel mai ieftin iPad este 533.93 – da, la pretul de 499 dolari se adauga si taxele. Daca vrei sa cumperi iPad la 499 trebuie sa te adresezi direct departamentului de Bussiness al Apple si comanda se face numai prin telefon. Doar anumite persoane sunt scutite de taxe si trebuie sa dovedesti cu acte ca meriti.

2. Nu poti sa comanzi decit 2 iPad de persoana si tebuie sa ai Credit Card pentru asta. Comanda (deocamdata posibila doar in USA) se face pe net si iPad-ul ajunge pe data de 3 aprilie indiferent daca il iei la regular shipping sau la 2 days shipping. Au fost destui fraieri care au platit 12 dolari in plus chiar daca, odata comandat astazi iPad ajunge la aceeasi data.

3. Daca alegi sa rezervi un iPad si sa il ridici personal dintr-un magazin Apple nu poti sa o faci decit pe 3 Aprilie intre orele 9 si 15. Toti cei care nu vin la tejgheaua magazinului ales intre orele alea, risca sa nu mai primeasca jucaria. Tocmai de aia, la rezervare nu platesti nimic.

4. Spre deosebire de alte produse Apple, acum nu ai optiunea sa alegi sa cumperi de pe net cu expediere in magazin. Angajatii Apple au instructiuni clare sa nu pastreze nici o unitate pentru cineva. Cine vine primul – cumpara iPad, in limita stocului disponibil.

5. Daca il cumperi de pe net poti sa alegi sa fie livrat la o alta data decit cea de 3 aprilie.

6. Accesoriile vor fi disponibile in magazine sau online doar incepind cu 3 aprilie.

Acum incep informatiile interesante…

7. tastatura de iPad nu are nimic deosebit. Poti sa-l folosesti cu orice tastatura wireless (pe bluetooth, probabil).

8. iPad vine DOAR cu un cablu USB – pentru a fi incarcat de la computer. Daca vrei sa il incarci de la priza – platesti separat pentru adaptor si cablu mai lung. DAR (!!!) Un adaptor de iPhone sau iPod Touch poate sa incarce si un iPad! (Angajatii Apple nu au voie sa spuna asta.) La fel, un incarcator de iPad poate sa incarce si un iPhone. Doar ca acel cablu de la jucarie la USB trebuie sa fie al device-ului, pentru ca mufa este diferita. Adaptorul e universal.

9. Camera Kit-ul – acel adaptor de SD Card – nu este inca disponibil pentru a fi cumparat. Apple l-a scos din oferta si nici macar nu pomeneste ceva de pret.

Eu am ales sa cumpar un Ipad WiFi de 16GB si sa fac rezervare la unul pentru a-l ridica din magazin. Stiu sigur ca nu ajung mai devreme de duminica, 4 aprilie in Apple Store si am vrut sa fiu sigur ca il primesc in timp.

Apple nu te taxeaza pentru nici unul dintre ele. Cel comandat sa vina acasa va fi platit abia cind e expediat, cel din magazin – doar in magazin. Ca sa se asigure ca nu vei cumpara mai mult de 2 unitati, Apple te obliga sa intri in contul tau de pe site-ul lor. Acesta este unic si e legat de cartea de credit a fiecaruia.

  

Dar asta nu inseamna ca nu vor exista si indivizi care vor cumpara mai multe doar pentru a le vinde mai departe. Nu stiu inca daca voi cumpara totusi doua, dar oferta pentru conexiunea 3G nelimitata este foarte tentanta, asa ca, atunci cind ma intorc in US, voi trece probabil la iPad 3G.