salveaza windows xp

stiu ca e windows si are gaurile lui. dar xp e mult mai bun decit vista. microsoft si-a pus in gind sa-l “omoare”. userii si-au pus in gind sa-l salveze si au creat o petitie.

o semnezi? nu de alta, da pina in 2010 cind apare windows 7…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

8 Comments

 1. @mihnea: windows 7 nu apare anul viitor. bill s-a grabit cu declaratia aia. ea a fost rectificata de microsoft 2 zile mai tarziu.

  si online cu ce intri? linux? macOS? tot ai nevoie de un OS. nu vom ajunge sa avem totul online mai devreme de 4 ani… asta daca e sa fiu taaare optimist.

 2. Merita salvat? Cu siguranta acea petitie nu va rezolva ceva. Din punctul de vedere Microsoft, Xp-ul nu mai aduce nici un fel de profit. Nu doar ca nu il vor mai vinde, nu ar fi asta problema…dar vor renunta si la suportul ce il ofera pentru acesta. (asistenta, suport utilizatori, suport corporativ, upgradeuri, rezolvarea niselor de securitate, etc)
  De ce sa nu renunte la el daca facand asta, au posibilitatea sa isi reorienteze “fortele” catre dezvoltarea altor sisteme. Pana la urma toti suntem incantati de evolutie si ne-o dorim.
  Cred ca daca Microsoft ar decide sa mai sustina Xp-ul (nu se va intampla) pentru o perioada prea mare, concurenta ar rasare mult mai repede si mai usor cu tehnologii si inovatii in care au putut investi…simplu.
  Un exemplu foarte bun este Ubuntu (dar aici nu vorbim de profit)
  Dezvolta un SO bun pentru care ofera suport o perioada determinata de maxim 2 ani…si anunta asta chiar in momentul lansarii. Un ciclu foarte bine organizat zic eu.

 3. am 4 calculatoare acasa. fac grafica 3D si am windows vista pe toate 4 de vreo 10 luni de zile. nu am avut absolut nici o problema. de ce sa salvam xpu? mi e mi se pare ca vista merge foarte foarte bine si pe langa asta arata si foarte bine.

 4. Disregard.
  MS a anuntat extinderea suportului on-line pentru XP pana in – parca 2111 sau 2112. Plus comercializarea in continuare a unui Xp saracit pentru sisteme low-end sau sisteme “eftine” pentru lumea a treia- patra etc.
  Deci lupta XP vs. Vista mai are de depanat.
  Personal cred ca Vista e OK dar lipsa integrarii cu device-uri si drivere-le specifice acestora cel-putin in prima faza, pentru o gama larga de accesorii produse de terti, plus necesitatiole de hardware – suficient de gurmande – au condus la un regres in ceea ce priveste acceptarea lui pe piata si implicit vanzarea software-ului. Sa u uitam ca piata care este forte deschisa la noutati, este extrem de reticenta la tot ceea ce implica “noul” diferit de “marea obisnuinta”. Da e frumos, aspectuos, dar… atat.
  Pasi intr-adevar de urias ii face Linuxul. Orii care ar fi el: Ubuntu, RedHat, Novel etc. DAr si Linuxul mai are de “lucrat”… Pentru un utilizator simplu, numai necesitatea recompilarii unei aplicatii poate genera “dureri de cap”. Dar poate cine stie… Thorvald trebuie ca avea si niste asi in maneca !!!
  Eu semnez petitia, chiar daca nu-si mai are obiectul…

 5. @hypher: la data scrierii postului info era corecta. acum, ca sa fiu corect si mai ales sa dau info completata, microsoft a anuntat ca va scoate xp de la vanzare/shipping cu laptopuri de anul asta (iunie) si va mentine suportul pina la un an dupa lansarea windows 7.

  pe de alta parte, linux are un mare avantaj. e moca. si unul secundar; e open source. asta il face mai bun decit orice. exista si dezavantaje. dar daca folosesti un os bazat pe linux dezavantajele sunt trecute cu vederea…

 6. Si eu cred ca daca folosesti Linux , dezavantajele sunt mult mai mici decat avantajele !
  Nu poti sa compari Linux cu windows , pentru ca Linux a facut si face pasi uriasi in comparatie cu windows !
  Cel mai slab sistem de operare este windows vista .
  Se misca incet si are foarte multe buguri !
  In cazul Linuxului , fiind un sistem de operare open surce , bugurile pot fi rezolvate de oricine si problema se remedieaza mult mai repede !

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*