roOrtodox – pentru credinciosul din tine

Stii cind e Sfantul Adrian? Mda, nici eu nu stiam ca e pe 26 august. Dar am aflat cu noua aplicatie roOrtodox. Jucaria urmeaza sa apara in AppStore, imediat ce se trezesc baietzii de la Apple din betia de Craciun.

Si daca tot am devenit expert intr-ale sarbatorilor religioase pot sa-ti spun ca roOrtodox are sinaxarul fiecarei zile. Da, am zis “Sinaxarul”. Cum? Nici asta nu stiai ca inseamna Istoria Sfintului in cauza? Just kiddin’

Anyway, Codesignum a reusit sa transforme super incomodul de manevrat calendar Ortodox de perete intr-o varianta pentru iPhone. Asa ca poti sa dai lectii tuturor femeilor din … parohia ta. Aplicatia nu se adreseaza numai preotilor sau batrinicilor ci si omului de rind, care vrea sa stie cind e Pastele, cind urmeaza sa bea la Onomastica unui prieten sau cind nu are voie sa faca parastase sau nunti.

Sarbatorilor sunt marcate cu cruce rosie sau neagra si poti sa le vezi sub forma de lista sau calendar lunar.

Daca te mai intrebi daca merita cei 99 centi… Ei bine da! roOrtodox e bagoslovita deja de preoti. Urmeaza si sfintirea de catre … Apple.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

10 Comments

  1. @adrian boioglu: aici te contrazic. Nu am nici un motiv sa fac aplicatia compatibila cu 2.2.1 pt ca AppStore nu accepta decat minim v3. Iar cei cu 2.x nu vor putea sa downloadeze mai nimic de pe AppStore, decat aplicatii vechi, de dinainte de aparitia lui 3.x si care probabil inca mai sunt pe undeva uitate.

    Ma rog, a fost compilat pe fuga, o sa trimitem versiunea urmatoare in cateva zile care o sa mearga si pe 3.0, nu numai 3.1, ca e doar o amarata de setare.

  2. sal. daca te uiti la propunerea de aplicatii, de la concursul facut de tine. asta era una dintre propuneri;). facuta d mine:D

  3. @eu: era de mult timp in lucru cand ai postat tu propunerea. Am cautat idei noi cu concursul, ceva la care nu s-a gandit nimeni. Din pacate nu s-a prea intamplat asa ceva.

  4. ziceam doar asa ca idee… daca ma pricepeam o faceam eu :). idei cred ca sunt o gramada, de ex, nu avem un mers al trenurilor;). avem doar autobuze metrouri etc..

  5. zi mi si mie te rog dak aceasta aplicatie functioneaza si pe iPhone 3g, os 4.1? Multumesc

  6. @Gabi: teoretic da. Ca sa fii sigur, cind intri in iTunes, sub logo-ul aplicatiei vezi cu ce device si ce firmware minim suporta. In cazul roOrtodox orice iPod Touch, iPhone sau iPad care are firmware peste 3.1 poate sa o foloseasca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*