România, promovată la cea mai mare întâlnire internațională a industriei cinematografice, Marche Du Film Cannes

România este promovată la Cannes. FOTO Ministerul Turismului

În programul de târguri și misiuni economice pentru anul 2023 (PPE) a fost aprobată participarea firmelor românești la Târgul Internațional Marche du Film Cannes din perioada 16-24.05.2023. Ținând cont de dimensiunea și importanța pieței de profil, șapte operatori economici participă la acest eveniment sub pavilion național, participarea fiind asigurată de către Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, în colaborare cu Asociația Română de Film și Televiziune – Creative Romanian Film Makers (CRFM).

Marche du Film este unul dintre cele mai importante locuri de întâlnire ale industriei cinematografice și a mediei internaționale. Totodată, târgul este mai mult decât o piață pentru comercializarea filmelor și a conținutului audiovizual, poziționându-se și ca o platformă pentru inovare și schimbare. Marche du Film este un eveniment care se află în siajul cunoscutului festival de film internațional, Festivalul de Film de la Cannes, eveniment de tradiție la care România a avut participări de succes.

Companiile românești participante sunt: Catchwave, GAT Transilvania Films, Idea Film Distribution, Malno, Libra Films, Transilvania Film și Western Transylvania Studios. România participă cu un stand național care beneficiază de un spațiu de 32mp. Pe parcursul târgului, șapte screeninguri vor fi prezentate publicului de specialitate, sporind vizibilitatea industriei cinematografice românești. Acestea sunt: Clara, Clouds of Chernobyl, Occasional Spies, Playback, Sabina, The Goat and Her Three Kids și The Secret of Pin-Up Island. Calitatea și inventivitatea de care dau dovadă producțiile românești le fac remarcate în vederea achiziției și ulterior a distribuției în marile rețele de streaming. De exemplu, producția românească The Goat and Her Three Kids (Capra cu trei iezi) a fost deja achiziționată și distribuită de una dintre platformele video la cerere, populară și în România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*