Romania nu e in primele 2 transe pentru iPad

Hmm, oare de ce?

Apple lanseaza iPad pe 28 mai in 9 tari. Printre ele, cele mai apropiate de Romania sunt Italia, Elvetia si Marea Britanie. Precomenzile incep sa fie acceptate de pe 10 mai atit pentru varianta WiFi, cit si pentru cea 3G.

In transa a doua (prin iulie) intra Austria, Belgia, Hong King, Irlanda, Luxemburg, Mexic, Noua Zeelanda si Singapore. Pe linga tarile anuntate azi vor mai aprea inca noua. In Europa, pretul oficial va fi de aproximativ 20,5 milioane lei + TVA. Adica peste 24,4 milioane lei vechi pentru un iPad WiFi de 16GB.

iPad 3G va avea un pret de pornire de aproape 30 milioane lei.

Apropo, cumperi un iPad? Oferta mai e valabila pina pe 10 mai.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

 1. mai bine cumpar de pe ebay sau de pe alte magazine mult mai repede. pana ajunge oficial in Romania, mai dureaza.

 2. Preturile sunt :

  16GB WiFi-only €479
  32GB WiFi-only €579
  64GB WiFi-only €679

  16GB WiFi+3G €579
  32GB WiFi+3G €679
  64GB WiFi+3G €779

  Tax INCLUDED ! deci contin TVA.

 3. Nu prea. Pentru orice cumperi din EU nu platesti TVA in RO. Ar insemna dubla taxare, platind TVA in tara de origine cat si in RO. Asta este avantajul pietei unice. Am cumparat multe produse de pe amazon.co.uk sau amazon.de. Nu am platit TVA in Ro pentru niciun produs, odata ce am platit taxa in tara respectiva.

  Pentru spatiul extracomunitar, povestea este alta. Se plateste TVA chiar daca s-a platit in tara de origine.

 4. are dreptate Dan – nu se plateste TVA de 2 ori
  asa devenea afacere emagul ala :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*