România, la Mobile World Congress Shanghai 2016: de la gadgeturi la platforme inovatoare

MWCS
MWCS

Mobile World Congress Shanghai este cel mai important eveniment asiatic dedicat tehnologiilor mobile, iar România va fi reprezentată în premieră anul acesta. MWCS este, după cum îi spune și numele, evenimentul pereche al variantei europene, MWC Barcelona, la care România a fost prezentă în ultimile cinci ediții. MWCS 2016 a început pe 29 iunie și se va desfășura până pe 1 iulie. România va fi prezentă la MWCS 2016 prin opt companii, care își expun produse și servicii pe care le-au dezvoltat de-a lungul anului.

La evenimentul din Shanghai sunt reprezentate marile orașe ale țării după cum urmează: din Baia Mare sunt prezenți cei de la Electro Distribution, retailer de nivel European de deviceuri și accesorii mobile. Din București vor ajunge Computaris Romania cu servicii de integrare a sistemelor, dezvoltare software și soluții pentru platforme de livrare, Multiverse Arts, dezvoltator de aplicații software și Simartis Telecom cu aplicația Bubble destinată companiilor de marketing.  Din Cluj ajung la MWC Shanghai 2016 Onyx Beacon SRL, producător de hardware și de soluții software integrate bazate pe tehnologii iBeacon.

Din Iași sunt prezenți cei de la Arhipelago Interactive, specializați în online publishing, și cei de la Kapital, cu portaluri despre vreme, călătorii, agricultura și grădină, precum și alte soluții web. Din Timişoara ajung la MWCS 2016 cei de la Eta Automatizări Industriale cu aplicațile FliGo și SafeChat.

Cu toate eforturile depuse pentru această deplasare nu s-a reușit finalizarea achiziției publice din cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, prezența din acest an nefiind finanțată din Programul de Promovare a Exportului, periclitând, totodată, și participările românești la edițiile viitoare ale acestor două evenimente fanion ale industriei tehnologiilor mobile din lume. Însă firmele ajung la MWCS 2016 cu ajutorul și asumarea finanțării de către Asociația Română pentru Industria Electronică și Software Timișoara (ARIES-TM). ARIES-TM asigură astfel o prezență a companiilor românești alături de marile companii din domeniu și le asigură oportunitatea de a-și crește vizibilitatea pe piața internațională a soluțiilor tehnologice. Produsele și serviciile expuse de România pot fi vizitate la Pavilionul N1, Sectorul N1B30.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*