Repara Firefox 4

Firefox 4 are multe probleme. Si toate pornesc de la faptul ca Mozilla a luat niste decizii nu tocmai fericite. Exista o gramada de Add-ons care nu (mai) merg cu noul browser, dar asta se poate rezolva simplu. Discutam insa de aspectul fizic al Firefox 4.

Versiunea noua nu mai are Status Bar. Mozilla a redenumit-o acum Add-on Bar si afisarea ei este optionala. Cu toate acestea, multi se bazau pe Status Bar pentru informatii at-a-glance fie built-in (linkuri), fie chestii care erau oferite de Add-ons.

Un add-on de care ai neaparat nevoie este Status-4-Evar. Nu numai ca aduce Status Bar-ul inapoi dar are si optiuni pentru Progress Bar sau Downloads. Interfata plugin-ului nu este cea mai atractiva, dar functionalitatea lui face toti banii (si e si gratis).

Daca te-ai obisnuit cu Chrome, un alt lucru pe care poti sa-l faci este sa scapi de Casuta de Cautare Google si sa transformi Address Bar-ul intr-un Omnibar (cu tot cu functie de cautare pe Google). Tot ce ai de facut este sa dai click dreapta linga casuta de cautare, apesi Customize si apoi tragi casuta aia in noua fereastra. Cu ocazia asta ai si mai mult loc pentru eventualele add-on-uri.

Un add-on pe care il recomand celor care adora minimalismul este Customize Menus. Te ajuta sa scapi de meniurile pe care nu le folosesti sau sa le reasezi pe cele care iti trebuie. Si ma refer atit la cele din right-click cit si la cele din Menu Bar.

Pentru alte solutii legate de micile chestii enervante din Firefox 4 mergi aici.

Apropo, mi s-a parut interesanta lauda de sine a Microsoft atunci cind IE9 a avut 2.7 milioane de download-uri in 24 ore. Firefox 4 a avut peste 6.5 milioane in aceeasi perioada.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Am pus si eu Firefox 4 ieri. Nu aveam probleme cu interfata sau alte din astea. Chiar imi placeau. Eu am alta problema mult mai aiurea: nu-mi mergea scroll-ul de la touchpad-ul laptopului in Firefox 4. Am gasit mai multi cu problema asta, dar inca nicio solutie.
    Are cineva vreo rezolvare? Am incercat cam orice.

    Intre timp m-am intors la 3.6 :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*