Record: 4 milioane iPhone 6 vandute in primele 24 ore

Uite inca una despre care Samsung trebuie sa ne faca o reclama si sa rada de Apple: iPhone 6 a fost vandut in 4 milioane exemplare in primele 24 ore. Da, intr-o singura zi!

Oh, Wait, Nevermind…

Si ca sa intelegi cu sta treaba:

– anul trecut au fost vandute 9 milioane iPhone 5s si 5c in 3 zile (o medie de 3 milioane pe zi).

– Samsung a vandut Galaxy S5 in 10 milioane de exemplare in 25 zile (o medie de 400 mii pe zi).

– tot Samsung a vandut 10 milioane Galaxy Note 3 in 60 zile (o medie de 167 mii pe zi)

Nexus 4 a fost vandut in 375.000 exemplare in 6 luni (o medie de 2083 pe zi).

Adica Apple a vandut de sapte ori mai multe telefoane decit Samsung in prima zi. Mda, Apple e pe duca :))

Update: un grafic edificator publicat de Asymco.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

10 Comments

 1. Nu vreau sa fiu Gică contra , dar verifica cineva cifrele astea ? Contează ca se comanda asa ” in nervi ” făcătură asta numita iPhone 6 care mai este si Plus…!

 2. Pai Adi, in sensul ca tot ce ne este servit -dat , il luam ca atare … Dar nu cumva e o chestie de competie, cine vinde sau are precomenzi mai numeroase ? E doar o curiozitate … Ai sa-mi spui probabil ca e brand sau firma serioasa , poate , dar totusi cineva verifica anunțurile lor ???

 3. Asa au anuntat si cand au lansat iPhone 5, si in cateva luni era plin metroul de pusti de liceu cu iFoane noi.

 4. @Cip: cifrele care sunt anuntate trebuie sa fie reale pentru ca ele sunt oferite in rapoarte amanuntite investitorilor, actionarilor, se regasesc in balanta de venituri/cheltuieli de la final de trimestru etc. Nu si-ar permite nimeni sa glumeasca pe seama cifrelor de vanzari pentru ca se poate usor afla ca nu sunt adevarate.

  Nu este o competitie intre Apple si Samsung. Cel putin ei nu o vad. Dar cifrele de vanzari ne ajuta pe noi si pe altii sa vedem daca un anumit produs este de succes. In cazul asta, arata daca decizia de a face un iPhone mai mare a fost una inteleapta. La prima vedere pare ca a fost.

 5. Nu cred ca este realistica o comparatie intre Apple(un ecosistem creat cu lansarea primului Iphone) si Samsung (care se vrea un ecosistem si doreste comparatia cu Apple), cred ca mai obiectiv ar fi un grafic cu Android vs IOS, si da iti dau dreptate cand spui ca Apple nu este pe duca dar usor usor se transforma din lider al pietei (acum vreo 2-3 ani Apple avea un avans de cel putin 6-8 luni fata de competitie) in competitor,(atat la partea de hardware _Iphone 6 plus_ cat si la partea de software _ghid practic cum sa migrezi de la Android la Apple_). Apple nu mai are avans fata de competitie cel putin pe piata de smarphone-uri, pe piata de tablete insa au un avans serios. La anul ramane de vazut unde se situeaza la smartwatch-uri

 6. @Petre: nu poti sa compari iOS cu Android. Sa nu uitam ca Android inseamna si telefoanele iefitne care se cumpara acum cu o versiune de Android foarte veche si care nu vor fi updatate vreodata.

  Samsung face misto de iPhone si iPad. Astfel de cifre le mai inchid gura. Google nu face misto de iOS cu Android si nici de OS X cu Chrome OS pt ca sunt o companie serioasa.

  E clar ca Apple sau iOS nu au market share-ul cel mai mare. Dar Apple nici nu urmareste asta, ci ei vor sa aiba clienti platitori de aplicatii si de muzica, care isi schimba odata la ceva timp device-urile. Apple are market share mai mic si profit mai mare. Nu pentru ca un iPhone e mai scump, ci pentru ca se vind mai multe exemplare decit virful de lance de la Samsung, Nokia, HTC.

  Nu poti sa compari vanzarile tuturor telefoanelor Apple cu toate telefoanele Nokia, de exemplu. Ai compara mere cu pere: iPhone 5s cu Nokia 100 sau stiu eu ce alt dumbphone. Si nu e vorba numai de dumbphones. Samsung vinde ceea ce ei numesc “Smartphone-uri” cu Android 2.2. Crezi ca sunt relevante daca pe ele nici macar nu poti sa pui Instagram sau Facebook? (e doar un exemplu la intimplare. Stiu ca exista apk-uri pentru Facebook pentru Android 2.2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*