reclamele multi-rasiale

televiziunea americana se bucura mai nou de culori. si ma refer la oameni. CNN US are de ceva timp prezentatori de culoare (cum altfel poti sa le zici?) sau asiatici.

si daca asta nu mai e noutate, de vo 2 saptamani am inceput sa vad reclame americanesti (deci facute cu si pentru americani, la produse si companii americane) cu americani de origine indiana, araba, sud-americana (mda, din astia am mai avut) si alte rase.

stii ca in urma cu 5 ani nu ai fi vazut decit reclame in care figurau americanii blonzi, clasici.

astept momentul in care vom scapa si noi de reclamele facute de bucuresteni sau constanteni si vom avea spoturi publicitare cu moldoveni, olteni, maghiari sau turci. si sa nu fie luati la mijto sau bagati intr-o categorie ci sa fie personaje obisnuite.

de ce sa nu avem un Ghita, moldovean care sa joace in reclamele cu Dorel, sau Mustafa – tatarul care sa ne povesteasca despre sucul cu arome naturale. Si Maricica, moldoveanca, stie sa faca reclama la detergent si poate ca oamenii din zona ei vor cumpara mai cu spor, iar restul tarii o va indragi mai mult decit pe vesnica tanti aia care spala cearceafuri si apoi le miroase pe sirma de rufe din curte…

stii la ce ma refer…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*