PurpleRa1n – iPhone 3GS a fost jailbreakuit?

stiam deja ca e deblocabil cu ultrasn0w, asa ca dati iama in magazine si luati iPhone 3GS acum! Well, cel putin teoretic.

George Hotz aka Geohot este cel care a descoperit exploitul care ar putea duce la un bypass de activation. Imaginea alaturata ofera detalii. daca intelegi ceva…

Geohot este primul hacker de iPhone. La numai 17 ani el a reusit sa deblocheze pe cale hardware iPhone Clasic, atunci cind nimeni nu visa la asa ceva.

Jailbreak-ul pentru iPhone 3GS poarta numele de cod “purplera1n“. Ploaia nu e decit o aluzie la zapada celor de la DevTeam.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

6 Comments

  1. super tare,insa fuga in magazine p-aci prin romanica nu prea cred.cu preturile de la noi….mai bine te lipsesti.

  2. Si atunci cum ramine cu prima propozitie: “stiam deja ca e deblocabil cu ultrasn0w”?.
    Ca sa clarificam: ultrasn0w este unlock ptr iPhone OS 3.0. Acest unlock nu poate fi inca incercat pe iPhone 3GS pentru ca nu exista inca un jailbreak.

  3. @ Alex Popescu:

    DevTeam zice ca ultrasn0w este compatibil cu iPhone 3GS datorita baseband-ului pe care noul telefon il are (identic cu cel al 3G). Faptul ca 3GS nu era jailbreakuit nu oferea acea “gaura” prin care un hacker sa poata injecta ultrasn0w. descoperirea lui Geohot aduce aceasta ocazie. Tocmai de aia DevTeam aduna acum bani sa cumpere mai multe iPhone 3GS sa lucreze pe ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*