Protocol de colaborare între Ministerul Antreprenoriatului și Turismului și Ordinul Arhitecților pentru susținerea turismului rural 

FOTO Ministerul Turismului

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a încheiat, la începutul lunii martie, un protocol de colaborare cu Ordinul Arhitecților din România (O.A.R.) cu scopul de a îmbunătăți imaginea și calitatea structurilor de primire turistică și a stațiunilor turistice în mediul rural.

În baza acestui protocol, O.A.R. acordă cu titlul gratuit, pe o perioadă de trei ani, dreptul de utilizare a Ghidurilor de arhitectură pentru încadrarea în specificul locului mediului ruralîn vederea promovării lor de către M.A.T. pe platformele online pe care le deține și în cadrul evenimentelor pe care le organizează.

“Mulțumesc reprezentanților O.A.R. pentru deschiderea acestui parteneriat printr-un prim protocol de colaborare, care își propune să crească gradul de conștientizare al specificului turismului rural. În următoarele săptămâni vom realiza o campanie de promovare a arhitecturii tradiționale, campanie destinată antreprenorilor români, prin promovarea autenticului, a patrimoniului românesc și a produselor turistice din mediul rural”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.  

Cele 53 de Ghiduri pentru încadrarea în specificul locului mediului ruralpot fi accesate aici: https://oar.archi/buna-practica/ghiduri-de-arhitectura/.

Aceste documente cuprind seturi de reguli ușor de aplicat și au rolul de a oferi linii directoare tuturor celor care doresc să construiască sau să revitalizeze patrimoniul construit în mediul rural. Obiectivele acestor documente elaborate de către O.A.R. sunt de a păstra spiritului așezărilor rurale din România şi de a creștere calitatea vieții în mediul rural, conservând tradițiile şi peisajul cultural existente. Investitorii din turism și unitățile teritorial administrative sunt printre beneficiarii acestor ghiduri care propun educarea în sensul realizării proiectelor cu respectarea principiilor de  dezvoltare durabilă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*