Protest al Organizației RESTO Constanța. Localurile au fost închise timp de o jumătate de oră

Protest al Organizației RESTO Constanța

Un protest al Organizației RESTO Constanța a avut loc marți, iar timp de o jumătate de oră localurile au fost închise.

Industria HORECA din Constanța s-a reunit și constituit în Asociația Patronală a Restaurantelor, Cafenelelor, Barurilor, Cluburilor și Beach Barurilor (RESTO Constanța).

Prima acțiune comună s-a organizat astăzi, RESTO raliindu-se la protestul industriei turismului și ospitalității, organizat de către HORA (Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România) și Alianța Pentru Turism (APT) în intervalul orar 12.00-12.30.

Prin această acțiune, reprezentanții industriei ospitalității și-au propus să atragă atenția guvernanților și autorităților locale asupra faptului că:

  • industria Horeca din Constanța este “sufocată” de numărul masiv al acțiunilor de control, desfășurate de multe ori abuziv și cu caracter vădit orientat către aplicarea de amenzi, în condițiile interpretării diferite a prevederilor legislative
  • nivelul taxelor locale nu a fost ajustat și redus pe perioada pandemiei, deși am funcționat cu restricții majore sau nu am funcționat deloc, în urma deciziilor impuse.
  • întârzierea implementării măsurilor de Granturi de susținere 2, 3 și 20% duce cu fiecare zi la dispariția afacerilor și ale locurilor de muncă;
  • luarea de măsuri cu impact major și direct asupra industriei ospitalității fără un dialog cu structurile reprezentative (vezi eliminarea voucherelor de vacanță, sau interzicerea totală a evenimentelor);
  • lipsa reorganizării Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului ( MEAT) slăbește dialogul cu partenerii sociali, turismul neavând un interlocutor propriu-zis;
  • toate statele europene includ industria ospitalității în Planurile Naționale pentru Redresare și Reziliență, România neavând până acum nicio discuție cu industria pe această temă, finanțarea repornirii industriei din fonduri europene fiind în pericol.

Protestul Organizației RESTO Constanța a avut loc marți, 16 februarie, în intervalul orar 12:00 – 12:30, în fața locațiilor proprii de alimentație publică, unde timp de o jumătate de oră, a fost oprită complet activitatea pe toate fronturile. S-a protestat cu pancarte cu mesaje untare , în liniște și cu măsuri de protecție și distanțare socială.

În această săptămână, Asociația Patronală RESTO Constanța va solicita întâlniri oficiale cu Prefectura Constanța, Primăria și Consiliul Județean Constanța, precum și cu membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*