Prima zi cu iOS 12. Screen Time e… de speriat

Screen Time pe iOS 12
Screen Time pe iOS 12

Trecerea la iOS 12 a fost surprinzător de bună. Telefonul se mișcă la fel de bine ca înainte și are funcționalități noi.

Este însă o funcție care mă sperie și mă face să fiu mai conștient de ceea ce fac, în acelați timp: Screen Time – aplicația care îți arată cât timp petreci pe telefon și, mai ales, cum anume.

Statisticile mele arată cam așa:

  • Am folosit telefonul timp de 6 ore și jumătate.
  • Cel mai mult timp l-am petrecut pe Facebook și pe Skype
  • Partea de Productivitate (nu știu ce aplicații intră aici) a fost de 42 minute.
  • Am primit 248 notificări, cele mai multe fiind de la WhatsApp.
  • Am luat telefonul în mână de 6 ori pe oră. Cele mai multe au fost între ora 16 și 17. Asta pentru că atunci am stat mai puțin la computer.

După ce am studiat aceste statistici, mi-am propus să iau câteva măsuri. Acum… să vedem dacă mă și țin de ele.

  • Am setat Downtime între orele 11:00 AM și 5:00 PM. În perioada aia o să am acces doar la SMS și apeluri. Sper să mă facă mai productiv.
  • Am pus App Limits de 30 minute pe Social Media. Poți să treci de aceste limite dacă deschizi aplicația și apeși să ignori limita.

Tu cum stai cu Screen Time?

Discuțiile continuă în comentarii, mai jos, sau pe Pagina de Facebook boio.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*