10 știri care merită Atenție – 19 septembrie 2018

10 Știri de pe 19 septembrie 2018
10 Știri de pe 19 septembrie 2018

Am decis să acord puțină atenție știrilor care merită. Poate că sunt reportaje, interviuri sau doar informații de interes. Vreau să cred că voi alege doar chestii din sfera tehnologiei, științei, filmului, călătoriilor și puțină mâncare, dar asta nu înseamnă că nu voi adăuga, ocazional, și știri din alte domenii pe care le găsesc interesante.

Ceea ce vezi mai jos nu e neapărat un clasament. Doar le numerotez pentru că sunt mai ușor de urmărit / comentat acolo unde e cazul.

În listă vei vedea Informația primară cu link către sursă și câteva cuvinte cu un mic comentariu al meu.

  1. De acum poți să folosești Google Maps în loc de Apple Maps pe CarPlay – Știu că Apple Maps este OK în USA, dar pe la noi Google Maps sunt de bază.
  2. Apple a postat un Ghid pentru aplicația Shortcuts – Foarte util pentru cei care vor să înțeleagă cum să automatizeze acțiunile de pe iPhone. O să-l citesc și eu și revin cu impresii.
  3. Cum arată review-urile video pentru noile iPhone Xs și Xs Max – Cu bune și cu rele. La prima vedere, e mai mult decât un “Meh”. Suntem într-un “s-year”, așa că era de așteptat.
  4. Un semi-tutorial pentru Alfred (macOS) – Alfred este una dintre cele mai folosite aplicații de pe computerul meu.
  5. Cum poate un freelancer să folosească Smart Bill – Am început să testez ideea de facturare online cu Smart Bill. Am 3 luni la dispoziție pentru un test bun. La început te pierzi printre setari.
  6. Cum să folosești Hazel pe Mac pentru un computer mai bine organizat – Nu folosești încă Hazel? Aplicația asta e genială!
  7. O listă cu aplicații și jocuri care merg cu AR Kit – Ideea de Augmented Reality este interesantă pentru câteva aplicații. Ia lista la rând și vezi ce-ți place / folosește.
  8. Un review cuprinzător pentru watchOS 5 – Chiar înțelegi mai bine ce aduce noul firmware pentru ceasul Apple.
  9. Apple a plătit Irlandei cele 14 miliarde de dolari pe care Irlanda nu le cerea – Ce nu face o companie de frica sancțiunilor UE, chiar dacă sunt ciudate și Irlanda nu cerea banii.
  10. Știai că e Ziua Cheesebugerului? Eu am aflat spre seară când mâncasem deja o porție bună de sarmale :)

Îți place ideea acestor știri? Vrei să le vezi zilnic, săptămânal? Preferi și alt gen de subiecte? Care dintre cele de mai sus ți se pare cea mai interesantă? Discutăm pe Pagina de Facebook boio.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*