Presa facuta cu iPhone

Chicago Sun-Times si-a concediat toti fotografii, chiar si pe unul care a castigat un Premiu Pulitzer. OK, vei zice ca e criza si ca presa scrisa trebuie sa faca economii cumva.

Partea mai interesanta vine abia acum. Conducerea publicatiei a trimis un memo tuturor reporterilor prin care ii anunta ca in perioada imediat urmatoare vor incepe cursurile de Fotografie cu iPhone.

Sun-Times reporters begin mandatory training today on “iPhone photography basics” following elimination of the paper’s entire photography staff. “In the coming days and weeks, we’ll be working with all editorial employees to train and outfit you as much as possible to produce the content we need,” managing editor Craig Newman tells staffers in a memo.

Ma uit la sectiunea lor de galerii foto si vad ca multe dintre poze nu sunt facute doar cu un iPhone. Sunt curios cind vor disparea si in Romania fotografii de la ziare.

Si cind zic asta imi aduc aminte de o dicutie cu un coleg de presa care lucreaza intr-o televiziune oarecare si care imi spunea “Colegii de la Bucuresti nu mi-ar accepta niciodata stirea asta daca e filmata cu o camera video profesionala. Dar aceleasi imagini filmate foarte miscat, cu un telefon mobil, apar imediat pe post”

Nu vad toata povestea asta ca pe un lucru neaparat rau. Pina la urma, cea mai buna camera (foto sau video) este aia pe care o ai in buzunar la momentul potrivit.

Intr-un an si jumatate de televiziune, de cind m-am intors in Romania am facut citeva poze si filmari foarte bune cu telefonul si unele dintre ele au aparut in ziare sau la tv. Simplul fapt ca erau trimise imediat si aveau o calitate suficient de buna a facut diferenta.

via

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*