Povestea celor 170 mii aplicatii

Steve Jobs a spus ca la lansare, iPad va avea 170 mii aplicatii – adica tot ceea ce e in AppStore va functiona si pe noua jucarie.

Da, va functiona… toate functioneaza, dar aplicatiile care nu sunt special desenate NU merita atentie. Si asta din doua mari motive:

1. o aplicatie de iPhone care ruleaza pe iPad se deschide la marimea de pe iPhone. Mda, poti sa-i faci Zoom x2 dar arata pixelizata si parca nici nu se misca bine.

2. o aplicatie de iPhone ruleaza pe iPad cu exact aceleasi caracteristici ca pe iPhone – nu toate se rotesc in landscape si mai ales au tastatura pentru iPhone. Da, aia la care literele stau inghesuite si se maresc daca le apesi.

Toate astea m-au determinat sa sterg de pe iPad toate aplicatiile de iPhone. well, cu vo 2 exceptii.

Asa ca … developeri, LA MUNCA! Si ma adresez mai ales la celor din Romania.

Si inca ceva. Am observat o practica tare daunatoare printre developerii straini: aplicatiile care pina mai ieri erau free pe iPhone sunt acum “cu plata” pe iPad.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*