posta romana: incompetenta pe banii clientilor

dupa ce am scris despre hotii de la posta romana. iar comentariile primite mi-au confirmat ca angajatii companiei nationale posta romana fura si desfac pachetele, am aflat si cit de incompetenti sunt unii dintre ei.

in episodul de astazi aflam cum Posta romana nu respecta legile Romania ci legile ei…interne.

coletul meu trimis in judetul iasi pe data de 8 februarie a ajuns inapoi la constanta. asta pentru ca nimeni nu s-a prezentat sa-l ridice, zic angajatii postei.

are toate stampilele ca a ajuns la iasi si a stat acolo 10 zile. ciudat este ca nici un angajat al oficiului postal Valea Lupului, jud Iasi nu s-a sinchisit sa-si faca meseria si sa trimita un amarit de aviz. De ce? mda, pentru ca sunt incompetenti, asta stim deja…

e simplu: pentru un pachet retrimis la expeditor clientu trebuie sa plateasca 70.000 lei (drum si depozitare). apoi, daca expeditorul vrea sa-l mai trimita odata (asa cum a facut si prima data) trebuie sa plateasca din nou taxele postale.

ok, am zis. eu nu vreau sa platesc taxele. vina ii apartine angajatului de la posta din jud Iasi. ala nu si-a facut treaba si nu a trimis avizele catre destinatar.

Numai ca Posta Romana nu respecta legile Romaniei ci legile ei interne: eu trebuie sa platesc de doua ori trimiterea + taxe de rambursare si depozitare pt ca ei sunt incompetenti si nu isi fac meseria!

sa mai zic ca posta romana mi-a furat imi tine pe nedrept un colet sechestrat? altfel cum pot sa numesc refuzul lor de a elibera un produs care nu le apartine?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

13 Comments

 1. Adrian, ar trebui sa le ceri sa iti arate avizul ce l-a dat destinatarului si la care acesta nu a raspuns cu ridicarea pachetului!
  Sau si mai bine sa ii zici destinatarului sa mearga sa ceara aceel aviz, inainte sa aibe ei timp sa “il fabrice”!
  Daca ai acel aviz, sau o copie a lui, IMEDIAT ce o ceri, nu prea ai ce sa le zici, dar altfel ii poti actiona in instanta!
  Chiar si pt. 7 lei (70.000lei)!
  Eu sunt de parere ca nu face cineva ceva, nu se va schimba decat in si mai rau!
  Ideea e ca ar fi bine sa faca cineva care ARE PUTERE de a scoate in fata neregulile si incalcarile flagrante de legi si reguli!

  Numa’ bine!

 2. Mai oameni buni, este clar ca habar nu aveti cu ce se manaca posta
  Ce aviz sa ceri? In mod normal avizul trebia sa ajunga la destinatar. si nu unul ci 2 avize. unul l ai completat tu cand ai depus coletul iar dupa doua zile lucratoare oficiantul trebuia sa faca reavizarea.

 3. @duduia: lucrezi la posta romana? se vede… :P

  nu stii nici sa citesti….
  avizu ala nu a ajuns la destinatar. nici primu. nici al doilea. nu a semnat nimeni pt el pt ca postasu nu si-a facut treaba. e chiar asa de greu de inteles?

 4. bai nene dar in ce tara te crezi? pentru avize nu se semneaza.Avizul se lasa la cutia postala.
  Daca vrei sa rezolvi treaba mergi la OPDC ( adica la sediul factorilor) si faci o reclamatie.Ceri sa ti se arata f8-urile(adica listele cu recomandate) din ziua cand trebiua sa ajunga azivul la destinatar si daca apare avizul inscris in f8 atunci nu mai ai ce face. Se considera ca si predat.La fel procedezi si cu reavizarea(adica al doile aziv facut dupa 2 zile de oficianta)

 5. Daca mai ai nelamuriri sunt aici. Si nu imi spune mie despre cine isi face treaba si cine nu. Crede ma ca stiu foarte bine.Din 10 angajati 2 chiar muncesc, restul asteapta pensionarea sau mai rau incurca treburile.Si chiar daca apare avizul in f8 factorul scapa basma curata , dar asta nu inseamna ca l a si pus in cutie. spun doar ca este asigurat, si nu va pati nimic.Asa se face treaba la noi

 6. @duduia: stiu ca posta are legile ei si nu le respecta pe alea ale romniei/europei. si oamenii sunt si incompetenti pe de-asupra asa ca e de inteles de ce nu ajung pachetele unde trebuie, la timp.

  in orice tara civilizata exista tracking number, poti sa verifici in orice moment locul unde e un pachet si cind a trecut printr-un anumit pct al traseului.

  ma bucur ca recunosti ca 8 din 10 nu isi fac treaba. stiam asta.

  dar pentru ca un factor nu a pus avizul in cutie, desi pachetul era asigurat eu trebuie sa platesc retrimiterea pachetului si taxa de depozitare?

 7. DA. Asa este la noi ti am mai spus.iar chestia cu traking a aparut acum o luna si nu este inca pusa la punct.vor mai trece niste ani pana atunci. nimeni nu a fost deacord cu privatizarea dar eu cred ca abia atunci se va face ceva de calitate ca doar resurse avem. pana atunci reclamati, reclamati, reclamati ca poate se va schimba ceva

 8. Eu nu sunt bucuroasa ca trebuie sa recunosc ca 8 din 10 angajati nu muncesc.chiar ma intristeaza.chestia este ca mai raman cei 2 care isi doresc sa faca treaba buna dar nu reusesc din cauza volumului extraordinar de munca deoarece ei trebiue sa suplineasca pe cei 8 de mai sus. majoritatea angajatelor(oficiantelor ) din posta mai au 2 3 ani pana la pensie asa ca atunci cand s a facut informatizarea nu au fost prea interesate sa invete asa ca habar nu au cu ce se mananca, si pe deasupra mai sunt si arogante si nesimtite cu clientul.Iar eu daca ma pun in locul lor le cam dau dreptate. Nu este normal sa stai 15-20 min in fata acriturii de la ghiseu pana isi aduce ia aminte care ii este userul si parola de intrare intr-un anumit program.
  Pana la privatizare asa ne vom tarai. Numai bine…

 9. Nu se pune problema ca angajatii CNPR rup tacerea.Aceste lucruri sunt vizibile cu ochiul liber.Dar este o intelegere tacita”noi ne facem ca muncim iar voi va faceti ca ne platiti”

 10. @duduia: noi cei din afara nu le stim. e f bine ca ai ales sa spui ce se intimpla acolo..
  poti sa le spui de fiecare data si daca ceea ce spui e corect, informatiile vor aparea aici.

  in felul stie oricine ce se intimpla in cnpr

 11. Nereguli sunt multe.As pierde zile intregi ca sa le expun dar nu castig nimic.Oricum parerea despre cnpr este una singura si nu este buna(pe buna dreptate)

 12. De fiecare data cind vin cu avizul lasat in posta (daca il mai lasa postasul in cutia mea postala), cea de la ghiseu spune sa vin urmatoarea zi sa ridic banii. Sint porcarii de-a lor sau asa este legal ?

  Daca cineva ar putea posta tot in acest topic si vreo lege a postei romane in care se stipuleaza despre acest fapt sau ca factorul postal are atributia sau obligatia sa lase avizul in cutia postala ar fi si mai bine, pentru ca de cele mai multe ori nu o face (faptul ca sufera de obezitate grad 1 nu ma intereseaza, sau de oricare motive ce pot fi invocate de el)

3 Trackbacks / Pingbacks

 1. colectia de facturi | boio.ro
 2. angajatii Companiei Nationale Posta Romana rup tacerea | boio.ro
 3. cauta-ti pachetul pe Google | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*