Peste 32 mii conturi PlayStation din Romania au fost hackuite

Toata lumea stie (sper ca ai aflat deja) ca Sony a primit o mare lovitura in urma cu doua saptamani. Conturile PlayStation Network din toata lumea au fost compromise. Atacatorii au reusit sa obtina numele, adresele, informatiile din buletin si mai ales conturile bancare ale tuturor userilor.

Astazi, Sony a facut publice informatii despre modul in care a fost atacat sistemul si mai ales despre victime. In Romania, au fost compromise 32.695 conturi PSN.

Cifra este mica in comparatie cu cele 31 milioane de useri din Statele Unite, dar, daca ai avut un cont de card legat de Playstation Network, mergi acum la banca si cere-le sa te anunte in cazul in care cineva face plinul la rezervor in Germania cu cardul tau sau altcineva isi cumpara schiuri in Canada.

via

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. si eu care credeam ca au oprit reteaua ceva vreme pentru ca se gasise solutia de jailbreak (pe care am incercat-o si eu, si a mers perfect :)) ) si ma gandeam ca au vrut sa revizuiasca psn pentru a nu mai oferi acces playstationurilor cu jailbreak.

  2. Din pacate/ fericire (inca nu am decis)…accesul la PSN din Romania era aproape inutil sau inexistent intrucat inafara de updateuri de firmware nu prea aveai la ce sa-l folosesti, conturilor din Romania fiindu-le interzis accesul la anumite functionalitati care implicau si datul din incheietura cu un card bancar. Se pare insa ca daca un flacau din mioritic se declara drept mandru supus al reginei sau descendent de alt neam vest-european, ar fi fost mai privilegiat la acest capitol. Cum ar fi sa se descopere ca niste romanasi au vrut sa dea o lectie celor de la Sony pe tema asta….:)

  3. Tocmai din aceasta cauza folosesc psn cards (ceva in genul itunes gift cards). Oricum daca ai cont pe Romania nu poti accesa playstation store-ul. Eu am un cont pe miami fals asa ca nu am ce pierde

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*