Persoanele refugiate din Ucraina vor putea folosi Revolut, în toate piețele din Spațiul Economic European

Card Revolut. FOTO Revolut

Revolut, aplicația financiară cu peste 18 milioane de clienți la nivel global, din care mai mult de 1,6 milioane în România, oferă posibilitatea de a deschide cont și acces la servicii de plăți persoanelor refugiate din Ucraina, indiferent de naționalitate, în toate piețele din Spațiul Economic European (SEE), inclusiv România. Revolut a simplificat o serie de pași din procesul de înregistrare în aplicație și a renunțat la taxele pentru alimentarea conturilor sau pentru schimburile valutare, pentru a face mai ușor și mai rapid accesul la resursele financiare pentru persoanele care au fugit din calea războiului.

Aproape trei milioane de refugiați au trecut deja granițele Ucrainei în căutarea siguranței în alte țări, inclusiv în România, iar cei mai mulți au un număr limitat de documente personale asupra lor și resurse insuficiente. Pentru mii de familii, accesul rapid, sigur și ușor la bani a devenit o nevoie stringentă. De aceea, printr-un coridor de acces la fondurile din țara de origine, Revolut le permite celor care au părăsit Ucraina să își poată folosi resursele financiare, în țara de destinație din SEE. Revolut oferă posibilitatea de a deschide cont în aplicație oricărei persoane care a părăsit Ucraina și îi permite acesteia să-și alimenteze contul de pe un card emis în Ucraina, să facă plăți și să își schimbe banii în diverse valute sau să economisească.

Pentru contul Revolut Standard nu se percep taxe de utilizare și deținătorul poate să îl folosească pentru a trimite/primi bani, dar și pentru tranzacții în alte monede. Cardul Revolut poate fi utilizat oriunde în Spațiul Economic European și în Ucraina, cu o limită de 1.500 EUR pe zi, pentru transferuri către alte conturi bancare și peer-to-peer către alte conturi Revolut. Prietenii și rudele aflate deja în Europa vor putea, de asemenea, să transfere bani rapid și în siguranță, persoanelor refugiate, în limitele de utilizare corectă a planului standard.

În Spațiul Economic European, crearea unui cont necesită, de obicei, dovada dreptului de ședere în Europa. Cum mulți dintre cetățenii ucraineni alungați de război nu au posibilitatea de a furniza aceste documente, Revolut a simplificat această cerință pentru a se asigura că persoanele refugiate pot crea rapid un cont și își pot utiliza rezervele bancare. În condițiile în care procesul de înscriere a fost simplificat, Revolut a pus în practică toate măsurile necesare și o echipă dedicată se asigură că reglementările sunt respectate și satisfăcute în mod corespunzător.

Odată ce contul Revolut este configurat, persoanele refugiate din Ucraina vor putea conecta orice card bancar ucrainean cu contul lor Revolut și vor putea începe imediat să-și alimenteze contul în diverse valute. De asemenea, aplicația a înlăturat taxele suplimentare pentru persoanele care au părăsit Ucraina din cauza războiului, astfel încât să poată schimba moneda națională grivna (hrivna) în orice valută.

Vlad Yatsenko, co-fondator și CTO al Revolut a declarat:

„Deoarece războiul din Ucraina a strămutat deja milioane de oameni, am simțit că este imperativ să îi ajutăm pe cei mai afectați, oferindu-le un serviciu care face să aibă mai ușor și mai rapid acces la banii lor. Sperăm ca această inițiativă a Revolut să le ofere o alternativă mai simplă transferurilor clasice lente sau costisitoare. Este un motiv de mândrie să vedem cum o soluție fintech britanică poate ajuta populația ucraineană în aceste momente în care are nevoie de atât de mult sprijin.”

Pași de urmat de către persoanele refugiate pentru a-și deschide un cont Revolut:

Se descarcă aplicația mobilă Revolut

Se apasă pe butonul „Începe” și se notează numărul de telefon pe care îl utilizează în prezent. Poate fi orice număr de telefon, inclusiv numărul de telefon ucrainean, atât timp cât pe acel număr se pot primi SMS-uri

Se selectează țara în care se află persoana (țara de reședință, de exemplu Polonia, România, Slovacia etc.)

Se furnizează adresa actuală din afara Ucrainei (de exemplu, adresa adăpostului sau a reședinței temporare) și se completează informațiile personale

Se confirmă identitatea, selectând și încărcând pașaportul ucrainean sau cartea de identitate, deoarece acestea sunt documentele care permit refugiaților ucraineni să deschidă un cont

Aplicația Revolut este disponibilă în engleză și în alte limbi europene, urmând ca limba ucraineană să fie disponibilă în cel mai scurt timp.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*