ONV LAW a asistat proiecte de investiții în România în valoare de 900 milioane de euro în 2023

Radu Nemeș. FOTO NNWW

În 2023, casa de avocatură ONV LAW, una dintre cele mai dinamice companii independente de pe piața locală, a asistat legal un volum de proiecte de investiții în valoare totală de aproape 900 mil. EUR.

Astfel, în domeniul achizițiilor publice, valoarea totală a proiectelor asistate s-a ridicat la 850 milioane de euro. Cele mai multe contracte publice au vizat dezvoltarea infrastructurii naționale, cum ar fi: construcția de noi terminale la aeroporturile din România; construcția unei noi porțiuni din tronsonul autostrăzii Ploiești-Buzău, proiectare și lucrări pentru construcția unui spital în România, modernizare sisteme de iluminat public etc.

„Deși anul 2024 va fi unul cu multe provocări, precum creșterea taxelor, reforma fiscală, inflația în continuare destul de ridicată, totuși România reprezintă în continuare o zonă atractivă pentru investiții. Autoritățile și instituțiile au la dispoziție programele europene de finanțare, care, dacă sunt valorificate la maxim, vor putea susține trend-ul ascendent al investițiilor publice. Nu în ultimul rând, 2024 este un an electoral cu mize majore și credem că se vor debloca și alte investiții publice, în acest context”, declară Radu Nemeș, Managing Partner ONV LAW.

Efervescența proiectelor de investiții publice este completată de dinamica pozitivă a proiectelor de investiții străine, pe segmentul M&A (mergers and acquisitions) avocații ONV LAW asistând un volum de tranzacții de 40 de milioane de euro.

România este considerată în continuare o destinație strategică de către majoritatea investitorilor străini care își dezvoltă sau își extind afacerile în Europa Centrală și de Est (CEE). Cei mai activi investitori străini provin din țări precum: Olanda, Germania, Austria, Cipru, Franța și Italia, potrivit celor mai recente date ale Oficiului Național pentru Registrul Comerțului*.

În portofoliul ONV LAW, 35% dintre clienții asistați sunt investitori străini, majoritatea provenind din Belgia, Bulgaria, Cehia, Franța, Germania și SUA.

Cele mai atractive domenii pentru investiții în perioada următoare sunt sectorul financiar-bancar, infrastructura și construcțiile sau domeniul energetic.

“În 2023, într-un context de piață care a continuat tendința mediului atipic din ultimii ani, am remarcat o efervescență pe piața de M&A, fiind implicați în diferite tranzacții în calitate de consultanți. Am asistat de exemplu achiziția fabricii Alufix din Brașov de către compania ucraineană Biosphere Corporation sau o companie străină din domeniul ingineriei electronice pentru achiziționarea unei companii locale. În continuare, observăm un apetit ridicat al investitorilor internaționali pentru România, dar și dezvoltarea unor fonduri naționale importante de investiții, care vor contribui la dezvoltarea de noi oportunități în țara noastră”, declară reprezentantul ONV LAW.

La nivelul anului trecut, casa de avocatură a înregistrat o creștere cu 15% a portofoliului de clienți față de anul precedent, ajungând la 300 de clienți și o cifră de afaceri de peste 1,5 milioane euro.

ONV LAW, fondată în anul 2000, este una dintre cele mai dinamice case de avocatură de pe piața din România. În prezent, firma de avocatură asigură Președinția pentru Europa a rețelei juridice globale Legal Netlink Alliance (LNA), ce reunește 95 case de avocatură și peste 1500 de avocați din toată lumea. De asemenea, ONV LAW este membră a rețelei juridice globale Interlaw, ce reunește peste 8000 de avocați, la nivel global.

ONV LAW acordă consultanță juridică companiilor private, dar și instituțiilor publice, în mai multe domenii, cum ar fi achiziții publice, infrastructură și concesiuni, fuziuni și achiziții, drept societar, imobiliar, concurență, telecom, dar și dreptul muncii, GDPR, IP sau protecția  mediului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*