One United Properties și Veolia România Soluții Integrate încheie un parteneriat pentru o investiție de 6,7 milioane de euro în implementarea de soluții de eficientizare energetică sustenabile la One Lake Club și One High District

FOTO Fabrica de PR

One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, anunță continuarea parteneriatului cu Veolia România Soluții Integrate (VRSI), companie membră a Veolia Romania, prin semnarea unui acord de implementare a soluțiilor energetice inovatoare pentru alte două dezvoltări din portofoliul său: One Lake Club și One High District. Valoarea investiției se ridică la 6,7 milioane de euro. Această inițiativă face parte din parteneriatul dintre cele două companii anunțat încă de anul trecut, ce prevede ca VRSI să investească capital în implementarea soluțiilor de eficientizare energetică în cadrul dezvoltărilor One United Properties.

„Continuăm să dezvoltăm orașul într-un mod responsabil și să înglobăm soluții de ultimă generație în ceea ce privește sustenabilitatea și eficiența energetică a clădirilor din portofoliul nostru. Parteneriatul pe care l-am încheiat cu Veolia România Soluții Integrate ne permite să implementăm soluții care vor îmbunătăți și mai mult parametrii de sustenabilitate aferenți dezvoltărilor rezidențiale ale One United Properties, în efortul nostru de a construi comunități verzi și sustenabile, cu energie regenerabilă pentru toți locatarii. În ultimii ani am observat un interes tot mai crescut al consumatorilor finali pentru dezvoltări sigure și sustenabile, o conștientizare tot mai pronunțată a importanței eficienței energetice, astfel că ne propunem să continuăm investițiile în sistemele de tip geoexchange în toate dezvoltările rezidențiale care permit implementarea acestor soluții”, a declarat Andrei Diaconescu, co-CEO al One United Properties.   

„Suntem mai mult decât încântați să extindem parteneriatul nostru strategic cu One United Properties prin proiectarea și implementarea unuia dintre cele mai inovatoare sisteme de încălzire – răcire pentru parcuri rezidențiale, și anume soluția de tip geoexchange. Este datoria și responsabilitatea noastră, în calitate de campion al transformării ecologice, să oferim soluții adecvate pentru decarbonizare și eficiență energetică, clienților noștri. De fapt, îmbunătățirea amprentei noastre de mediu și a clienților noștri este esențială pentru compania noastră și pentru modelul său economic. Investițiile alocate pentru implementarea acestor soluții verzi de încălzire și răcire sunt de 3,1 milioane de euro pentru One Lake Club și 3,6 milioane de euro pentru One High District”, a declarat Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România.

Soluțiile de tip geoexchange nu emit dioxid de carbon, monoxid de carbon sau alte gaze cu efect de seră care contribuie la poluarea aerului. Deoarece sistemele geoexchange nu ard cantități semnificative de combustibil, precum gazul, petrolul, propanul sau cărbunele, ele funcționează la un cost mai mic și sunt mult mai curate. Prin urmare, costurile pentru încălzirea și răcirea prin intermediul soluțiilor de tip geoexchange sunt mai mici decât cele rezultate din utilizarea soluțiilor tradiționale, fiind posibilă totodată și predictibilitatea autonomiei de consum pe termen lung. Prin implementarea soluției geoexchange, comparativ cu cea tradițională, se vor evita emisii de cca. 2.000 de tone de CO2/an, ceea ce reprezintă echivalentul emisiilor a 2.000 de mașini/an, având în vedere că un autoturism nou emite cca. 100 g CO2/km și rulează 10.000 km/an. Astfel, sistemele de tip geoexchange sunt printre cele mai eficiente din punct de vedere energetic, mai curate din perspectiva mediului înconjurător și cele mai rentabile sisteme de utilizare a spațiului disponibile.  Astfel de soluții au fost deja implementate în cadrul parteneriatului dintre cele două companii la One Peninsula și urmează a fi implementate și la One Lake District.

One Lake Club este o dezvoltare rezidențială exclusivistă, care propune un concept unic pe piața din București în acest moment: 7 turnuri situate chiar pe malul Lacului Tei (5 turnuri de 16 etaje și două de 8 etaje), ceea ce va oferi viitorilor rezidenți priveliști spectaculoase, redesenând stilul de viață urban în apropierea naturii. One Lake Club va reuni un total de peste 700 de apartamente, atât studiouri, cât și cu unul, două, trei sau patru dormitoare. În plus, dezvoltarea propune și o colecție exclusivistă de apartamente elegante cu grădină proprie și penthouse-uri spațioase cu tavan înalt, ferestre din podea până în tavan și vederi panoramice spectaculoase către lac, parc și oraș. Acestora li se vor adăuga 10 spații comerciale și un total de 853 de locuri de parcare, precum și numeroase facilități integrate: zone comerciale, piscină, spa, sală de sport sau braserie. One Lake Club însumează o suprafață totală construibilă de aproximativ 75.260 mp. Cu un parc privat de aproape 1ha și o deschidere generoasă de peste 150 de metri către lac, dezvoltarea One Lake Club va oferi o perspectivă deosebită și oportunități unice de relaxare și recreere. Cu vederi panoramice asupra lacurilor Tei și Floreasca, One Lake Club va fi sinonim cu un stil de viață modern si exclusivist, într-un univers urban de design sustenabil și într-una din cele mai dezirabile comunități de locuit din România.

One High District este un complex premium de amploare, cu o suprafață totală construită de aproximativ 92.000 mp supraterani și 16.000 mp la nivelul subsolului. Concepută în jurul noțiunii de comunitate, care oferă rezidenților mai mult decât un spațiu de locuit, dezvoltarea One High District însumează 786 de apartamente dispuse în 3 turnuri de 20 de etaje – care vor deveni astfel cele mai înalte turnuri rezidențiale din zona Lacul Tei și printre cele mai înalte turnuri rezidențiale din România -, 28 de spații comerciale și nu mai puțin de 1.134 locuri de parcare. Construită în imediata apropiere a zonei Floreasca-Barbu Văcărescu, pe un teren de aproximativ 25.000 mp, din care mai mult de 30% reprezintă zone verzi, dezvoltarea propune viitorilor locuitori un stil de viață urban modern și sustenabil, în apartamente cu design contemporan. Complexul este amplasat într-o zonă foarte bine conectată la principalele centre de afaceri și comerciale, cu acces excelent la facilități de agrement și infrastructură. Din perspectiva geometriei sale spectaculoase și a amplasării creative a clădirilor, One High District oferă comunității One panorame impresionante ale orașului, cu vederi ample către Lacul Tei și întreaga salbă de lacuri.

Parteneriatul dintre One United Properties și Veolia face parte dintr-o strategie de sustenabilitate mai amplă pe care dezvoltatorul imobiliar a început să o implementeze la sfârșitul anului 2021, ca urmare a deciziei de a adera la Pactul Global al ONU, cea mai mare inițiativă de sustenabilitate din lume. În urma aderării la Pactul Global al ONU, compania s-a angajat să raporteze anual progresul în domeniul sustenabilității.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*