Omul de afaceri Metin Doğan investește peste 60 de milioane de euro în dezvoltarea National Golf & Country Club, cel mai mare resort de golf din România. Prima etapă a proiectului va fi finalizată în 2023

FOTO Goya PR

National Golf & Country Club, cel mai ambițios proiect din golful românesc și un reper pe plan internațional pentru comunitatea jucătorilor de golf, este în plin proces de dezvoltare, cu o investiție totală de peste 60 de milioane de euro realizată de omul de afaceri turco-român Metin Doğan.

Situat la jumătate de oră distanță de nordul Bucureștiului, în comuna Niculești din județul Dâmbovița, National Golf & Country Club va include cel mai mare teren de golf din București și din împrejurimi, un country club și un ansamblu rezidențial de 5 stele, dar și facilități exclusiviste, pliate pe stilul de viață al pasionaților de golf și al oamenilor care caută opțiuni pentru a se retrage din aglomerația urbană, toate pe o suprafață de 72 de hectare.

Prima etapă a proiectului urmează să fie finalizată pe parcursul anului 2023, când vor fi inaugurate terenul de golf, country club-ul și aproape jumătate dintre vilele din ansamblul rezidențial, în proporție de peste 80% deja vândute. Resortul este prevăzut să fie complet finalizat până în 2025, când va ajunge la 170 de vile în ansamblul rezidențial, toate cu vedere la terenul de golf și la cele șase hectare de lacuri artificiale, și va include și un aparthotel, un SPA de lux, restaurante, săli de evenimente, piscine, terenuri de sport și spații de joacă pentru copii. Toate clădirile din interiorul resortului vor fi dotate cu panouri solare.

„National Golf & Country Club a pornit de la ideea ambițioasă de a crea un resort cu toate facilitățile pentru pasionații de golf din România și din străinătate, dar și un retreat pentru cei care își doresc un stil de viață conectat la natură, departe oraș. Cu 18 trasee championship size, terenul de golf este elementul central al proiectului. Astfel, susținem comunitatea jucătorilor de golf să-și urmeze pasiunea pe un teren care se remarcă la nivel european și, prin Academia de Golf, contribuim la dezvoltarea acestui sport cu valențe de stil de viață în România”, spune Metin Doğan, antreprenor cu investiții în real estate și energie verde în România și Turcia.

Lucrările de construcții pentru National Golf & Country Club au început în 2022, în contextul în care în București și în împrejurimi nu exista niciun teren de golf profesionist. În comparație, Bulgaria are în prezent 8 terenuri cu 18 trasee, iar la nivel european, cei peste 10 milioane de jucători au la dispoziție peste 9000 de terenuri unde pot practica acest sport.

În ultimii ani, apetitul pentru comunitățile de golf a crescut, iar pe piața locală de real estate începe să se contureze tot mai mult conceptul complexurilor rezidențiale cu terenuri de golf și facilități pentru toată familia. Totodată, turismul concentrat în jurul golfului reprezintă o industrie de peste 4 miliarde de euro la nivel european, valoare de care beneficiază destinațiile europene capabile să acomodeze nevoile jucătorilor de golf. Prin acest proiect, România se va poziționa ca o destinație atractivă pentru comunitățile de golf locale și din regiune și va putea atrage, astfel, o parte din aceste fonduri în economia locală.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*