MAE a transmis o avertizare de călătorie pentru Croația, fiind emise avertizări de vânt puternic

Steagul Croației. FOTO Pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Croația că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic croat, pentru perioada 3 – 4 aprile 2023, a fost emis un cod roșu de vânt, ce va atinge o viteză de până la 180 km/oră, pentru regiunile Knin, Rijeka, golfurile Kvarner și Kvarnerić, canalul Velebit, Dalmația, Split și Dubrovnik.

Regiunile Zagreb, Istria și Gospić se află sub un cod portocaliu de intensificări ale vântului.

Autoritățile croate avertizează cu privire la posibilitatea existenței unor perturbări în transportul public terestru și maritim și în furnizarea energiei electrice.

Pentru informații actualizate, MAE recomandă consultarea paginilor web ale Institutului Hidro-Meteorologic croat: https://www.meteo.hr, Automobil Clubului croat: http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei croate de Căi Ferate – http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare croate – http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei locale de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că, în situații de urgență, pe teritoriul Croației pot apela numărul european unic de urgență 112.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*