OMRO încheie încă un parteneriat strategic cu Fondul European de Investiții prin atragerea unui plafon de garantare de 104 milioane de lei prin InvestEU

Paul Panciu. FOTO June Communications

OMRO IFN, compania care oferă soluții financiare întreprinderilor mici, mijlocii și microîntreprinderilor precum și afacerilor din agricultură din România, încheie un nou parteneriat strategic cu Fondul European de Investiții, obținând un plafon de garantare pentru un portofoliu de 104 milioane de RON. Astfel, compania le va oferi clienților săi finanțări de până la 50.000 EUR, plafon dublu decât cel oferit în prezent prin garanția EaSI, fonduri accesate doar cu garanții personale, inclusiv prin platforma digitală Filbo.

Acest parteneriat, al doilea de acest tip după programul de susținere a microfinanțării afacerilor EaSI, înseamnă pentru clienții OMRO și Filbo, pe lângă mărirea plafonului de creditare, reducerea ratelor dobânzilor cu până la două puncte procentuale față de creditele standard. O astfel de colaborare cu Fondul European de Investiții are ca efect susținerea dezvoltării micilor afaceri din România, pe de-o parte, și întărirea poziției pe piața microfinanțărilor și reduc gradul de risc pentru activitatea de acordare a microcreditelor pentru OMRO și Filbo, pe de altă parte.

„Susținem mediul antreprenorial românesc și ne dorim să ajutăm cât mai multe întreprinderi de dimensiuni reduse și persoane fizice autorizate să se dezvolte și să ajungă la pragul maturității. Înțelegem dificultățile micilor antreprenori care rareori dispun sau sunt dispuși să aducă garanții materiale ca angajament pentru obținerea unui microcredit, motiv pentru care ne bucurăm să putem veni în sprijinul lor cu oferte care să elimine garanțiile materiale. Suntem încrezători că acest parteneriat ne va ajuta și mai mult să ne atingem obiectivele de business și să venim în întâmpinarea nevoilor de finantare ale microintreprinderilor si persoanelor fizice autorizate, prin creditarea digitală Filbo”, declară Paul Panciu, director general OMRO.

Procesul de aplicare pentru creditele Filbo este unul facil, realizat 100% online. Prezentă în piață din anul 2020, Filbo oferă credite de până la 60.000 de lei, pe perioade între 12 și 36 de luni, iar, datorită procesului 100% digital, analiza și acceptarea cererii se poate realiza în decurs de 10 minute. Creditele de până la 240.000 RON sunt oferite tot printr-un proces online, cu exceptia vizitei unui consilier care să documenteze afacerea. Pentru a obține finanțare, întreprinderile trebuie să aibă o activitate de cel puțin 12 luni și nu mai mult de 10 angajați. În cazul creditelor pentru agricultură, fermierii trebuie să cultive cereale pe o suprafață de cel puțin 10 ha.

„Încheierea acestui parteneriat înseamnă pentru noi o întărire a eforturilor pe care le depunem pentru a ajuta antreprenorii locali. Statisticile din România arată că doar 0.2% din totalul microîntreprinderilor avansează la statutul de IMM, ceea ce plasează țara noastră în coada clasamentului referitor la numărul IMM-urilor existente. Ne dorim să continuăm să ajutăm afacerile să traverseze cu bine perioadele dificile și să crească, și ne bucură că putem face acest lucru integrând tehnologia în procesele noastre interne”, afirmă Georgiana Andrei, Chief Financial Officer al Filbo.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*