Oana Zapca devine Director Executiv al Asociației SuperTeach

Felix Tătaru, Oana Zapca, Cristina Gheorghe

SuperTeach își extinde echipa de management cu Oana Zapca care devine Director Executiv al Asociației.  Oana Zapca a preluat această funcție începând cu 15 noiembrie a.c., după o carieră de peste cincisprezece ani în companii multinaționale, activitate culminând cu rolul de vice-președinte al Ipsos Interactive Services, organizație cu peste 900 de angajați în România. Absolventă a programului M.B.A INDE, cu o diplomă de Master oferită de CNAM Paris, în parteneriat ASE București, Oana a ocupat diverse funcții de management în companii și proiecte.

În ultimii trei ani, Oana Zapca și-a redirecționat timpul și experiența de viață și de manager către zona de coaching și traininguri pe diverse teme de dezvoltare personală. Este în prezent coach certificat SoulKids, coach de carieră și life-coach, lucrând atât cu adulți, cât și cu copii pentru a-i ajuta ”să își găsească motivația, să-și crească încrederea în forțele proprii și să-și urmărească visurile în mod pragmatic”.

Asociația SuperTeach are o comunitate de peste 30.000 de profesori care au participat până în prezent la cursurile și evenimentele organizației, promovând principii și instrumente ale unei mentalități deschise în educație aplicate la clasă. Obiectivele principale ale Asociației pentru următorii ani sunt de a inspira 50.000 de profesori prin conferințe și webinarii, de a crește la 20.000 numărul profesorilor absolvenți ai programului Mentalitate Deschisă în Educație, de a dezvolta comunitățile locale SuperTeach din fiecare județ și de a avea minim o Școală SuperTeach în fiecare județ al țării. De asemenea, un obiectiv important al Asociației SuperTeach pentru perioada următoare este acela de a poziționa meseria de profesor în topul celor mai dezirabile profesii în rândul copiilor din România.

”Lansat în urmă cu 4 ani, proiectul SuperTeach a crescut frumos și a ajuns la stadiul în care la începutul acestui an am fondat un ONG dedicat profesorilor. Practic, acum facem saltul de la proiect la ONG sustenabil și pentru ca acest lucru să se întâmple avem nevoie de o echipă executivă puternică, dedicată misiunii noastre. Experiența și darurile Oanei ne dau încredere că împreuna vom duce spiritul SuperTeach la cât mai mulți profesori care vor să se dezvolte pe sine și să contribuie la o Românie în care copiii să crească cu încredere și să se împlinească”, spune Felix Tataru, Președintele Asociației SuperTeach.

Oana Zapca va coordona activitatea Asociației SuperTeach cu ajutorul Ioanei Deneș – Manager de evenimente și al Andradei Mazilu – Manager de Comunitate. Așadar, odată cu numirea noului Director Executiv, Asociația SuperTeach intră într-o nouă fază de dezvoltare, prin creșterea numărului de profesori ce vor avea acces la programul de Mentalitate Deschisă în Educație, prin dezvoltarea comunităților locale ale Asociației și extinderea proiectului Școala SuperTeach. Chiar în luna octombrie a.c., a fost lansat primul proiect de schimbare de mentalitate în educație a unei școli de stat, la Școala nr. 28 „Dan Barbilian” din Constanța. Proiectul ”Școala SuperTeach” presupune că, pe o perioadă de doi ani, în respectiva instituție de învățământ sunt implementate instrumentele pentru schimbarea mentalității la toate nivelurile. Astfel, SuperTeach derulează cursuri de mentalitate deschisă în educație cu conducerea școlii, cu profesorii, elevii, părinții și personalul non-didactic. Toate activitățile din acest proiect sunt monitorizate și evaluate, măsurându-se impactul acestora asupra elevilor și profesorilor. Proiectul ”Școala SuperTeach” va fi implementat și în alte instituții de învățământ din țară, cu susținerea mediului privat, obiectivul Asociației fiind acela ca în următorii 5 ani fiecare județ din țară să aibă minim o Școală SuperTeach.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*