ELKO Romania distribuie laptopul de gaming ASUS ROG Flow X13

Laptopul de gaming ASUS ROG Flow X13

Sfârșitul de an este perioada în care împătimiții de gaming își văd împlinite, în mare parte, dorințele legate de noi jocuri și echipamente dedicate pasiunii lor. ELKO Romania, companie membră a grupului ELKO, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, soluții IT și electronice de consum din regiune, vă aduce mai aproape de îndeplinirea dorințelor punând la dispoziție prin intermediul partenerilor săi unul dintre cele mai performante laptopuri de gaming, ASUS Republic of Gamers (ROG) Flow X13.

Primul laptop de gaming 2-in-1, convertibil, se bazează pe performanțele de top oferite de platforma AMD Ryzen Mobile, fiind echipat cu procesoare ce urcă în gamă până la AMD Ryzen 9 5980HS cu 8 nuclee și cu placă grafică dedicată GeForce RTX 3050 și RTX 3050Ti. Performanțele grafice pot fi extinse opțional cu ajutorul ROG XG Mobile, o placă grafică externă, ultraportabilă.

Design avangardist, performanțe de top

ROG Flow X13 este unul dintre cele mai subțiri și mai ușoare laptopuri de gaming disponibile pe piață, ceea ce este remarcabil având în vedere reputația acestui gen de echipamente de a fi masive. Datorită progreselor tehnologice, acestea au început să își reducă dimensiunile în ultimii ani, fără a face însă rabat la performanță.

Grație noilor tehnologii, ROG Flow X13 este mai mult decât un laptop de gaming ultraportabil, putându-se transforma într-o tabletă datorită balamalei sale duble. Așa cum este și denumirea sa, covertibilitatea este dată de balamaua ErgoLift cu un rol important în ergonomia laptopului, ridicând partea din spate a tastaturii pe măsură ce sistemul este deschis pentru a asigura utilizatorului un unghi de tastare mai bun. Subțire și ușor, ROG Flow X13 are o grosime de numai 15,8 mm și o greutate de 1,3 kg, însă procesorul mobil AMD Ryzen 9 îi asigură performanțe ridicate pentru jocuri și creativitate.

Platformă puternică de procesare

AMD Ryzen 9 5980HS face parte din seria de procesoare mobile AMD Ryzen 5000, lansată tot la CES 2021 și bazată pe arhitectura „Zen 3” extrem de eficientă și de puternică, destinată laptopurilor. Procesoarele mobile AMD Ryzen 5000 oferă niveluri de performanță fără precedent și o incredibilă durată de viață a bateriei pentru jucători, creatori și profesioniști.

Placa grafică dedicată contribuie din plin la performanța în mișcare. Opțiunile de placă video disponibile pe Flow X13 – GeForce RTX 3050 și RTX 3050Ti – se bazează pe performanța grafică revoluționară a arhitecturii premiate NVIDIA Turing. Este un procesor grafic turbo pentru cele mai populare jocuri ale momentului, oferind viteză chiar mai mare în cazul ultimelor tipuri de jocuri și afișarea unor imagini impecabile.

Performanța de procesare este susținută de memoria RAM LPDDR4X-4266, ce poate fi extinsă până la 32 GB. Cipurile mai mici și traseele simplificate fac ca modulele de memorie să ocupe o suprafață cu 46% mai mică pe placa de bază. La optimizarea spațiului contribuie și un SSD PCIe cu o capacitate de până la 1 TB, un spațiu de stocare generos pentru jocurile și portofoliile lor profesionale.

Opțiuni de expansiune

ROG Flow X13 asigură o conectivitate amplă, inclusiv un port USB 3.2 Gen 2 Type-C care acceptă atât Power Delivery, cât și DisplayPort 1.4. Opțiunile de vizualizare pot fi extinse prin intermediul unui port HDMI 2.0b ce permite conectarea la un alt monitor, în timp ce un port USB 3.2 Gen 2 de tip A primește mouse-ul de gaming sau gamepad-ul, iar un conector de 3,5 mm acceptă diverse modele de căști.

Performanțele video pot fi opțional extinse prin utilizarea unei stații grafice externe eGPU ROG XG Mobile. Aceasta dispune de un accelerator grafic GeForce RTX 3080, tactat până la 1810 MHz, la 150 W cu ROG Boost. Conectarea se face direct la CPU prin intermediul unei interfețe PCIe 3.0 x8 personalizată ce asigură rate de transfer de până la 63Gbps. Conexiunea USB USB 3.2 Gen 2, separată, ce adaugă 10 Gbps doar pentru I/O este cea principală a hub-ului multi-port al XG Mobile, care mai include patru porturi USB tip A 3.2 Gen 1, un slot pentru card SD de dimensiuni mari și un port Gigabit Ethernet.

Atât laptopul, cât și unitatea suplimentară opțională ROG XG Mobile sunt alimentate prin intermediul unui adaptor integrat de 280 W, astfel încât utilizatorii nu trebuie să poarte cu ei un alt alimentator voluminos. Desemnat reddot winner 2021 pentru versatilitatea sa și câștigător al iF Design Award 2021, ASUS ROG Flow X13 este disponibil acum prin rețeaua de parteneri ELKO Romania.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*