O incercare cu iOS 8 Beta 4

Mi-am luat inima in dinti si am incercat din nou iOS 8 Beta. Am zis ca daca a ajuns la Beta 4 e deja altceva fata de Beta 1.

Si nu am fost prea departe. Am instalat noul firmware pe un iPhone 5s si totul a mers excelent: update din iCloud back-up si telefonul era ca nou.

iOS 8 Beta 4 este un pas inainte de la iOS 7. Imaginea initiala e aceeasi. Nu iti dai seama ce firmware ai pe telefon, dar dupa citeva minute iti dai seama ca Apple a lucrat la detaliile care conteaza.

Control Center este diferit, multi-tasking view are alta imagine, iar aplicatiile sunt putin mai bine desenate. M-am jucat cu el aproape 24 ore si am decis sa trec la iOS 7.1.2.

Explicatia simpla? E Beta:

1. Beta inseamna bug-uri. E normal sa fie asa si sunt sigur ca ele vor fi rezolvate odata cu iOS 8 final. Am observat, de exemplu, ca atunci cind eram intr-un apel, anumite elemente de pe display nu se redimensionau corect si anumite aplicatii nu se deschideau sau ramaneau blocate

2. Anumite aplicatii nu merg. M-am trezit ca WhatsApp crapa imediat, iar anumite aplicatii precum Gmail sau Facebook Messenger nu trimit Push Notifications. Stiu, este vina developerilor, dar mai au cel putin o luna si jumatate pina cind trebuie sa rezolve incompatibilitatile.

Eu unul abia astept iOS 8-ul final si mai ales OS X Yosemite ca sa le folosesc impreuna.

Apropo, ca sa treci inapoi la iOS 7 trebuie sa faci restore si nu te mai lasa sa dai restore din back-up, asa ca am salvat tot ce imi folosea si am setat telefonul ca unul nou. A durat mai mult configurarea (inca nu e gata), dar acum se misca mai bine si am si facut loc pe el pt ca sunt mai selectiv decit eram acum jumatate de an.

Oricit as fi de curios de functii noi, am nevoie de un telefon functional 100% pentru job si nu numai, asa ca nu pot sa stau pe Beta. Am vazut ce avea, sunt convins ca pina la versiunea finala vor disparea bug-urile si va fi o placere sa-l folosesc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Offtopic 1:Știri noi despre iWatch? Sunt tare curios dacă va merge cu iPhone 4S… Teoretic are Bluetooth 4.0 LE.
    Offtopic 2: L-am dus la service, mi l-a deschis în față și după 48 de ore de orez bateria încă era udă. Noroc că doar ea era afectată și n-am dat decât 100 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*