Noul MacBook Pro este echivalentul primului iPhone

În editorialul pe care l-am scris pe Softpedia News am încercat (și reușit, spun eu) să demonstrez de ce nu chiar atât de răun noul MacBook Pro. Ideea este că nu trebuie să ne gândim la el ca la un computer care încremenește în specificațiile actuale, așa cum nici primul iPhone nu a rămas așa, ci a evoluat.

Editorial - Softpedia News

Nu am uitat de MARILE probleme ale actualei versiuni de MacBook Pro.

“Why would you take out a great innovation like the MagSafe? Ever since it came out, back in 2006, the MagSafe was an awesome little thing that no other computer manufacturer was able to bring out just as good. Starting with Apple’s commercials for it and going to all the Windows computers that were flying off their desks when someone would trip on their power cord, the MagSafe was the best thing a company like Apple could come up with.

Ten years later, it is gone! Not only that it’s gone but Apple has no plans of bringing it back. All their new computers are equipped with USB-C ports.

Sure enough, you can now charge your computer using any USB-C cable and on any of the ports. If you connect an external monitor to your Mac you can charge it at the same time using the same cable and that is pretty useful. However, nothing can replace the MagSafe’s genius.”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

 1. Macbook este un computer de nisa, iar incarnarea actuala chiar nu mi se pare o revolutie, ci un experiment, ce are cam mult la baza cresterea veniturilor din accesorii.
  Am 4 macbook-uri in casa si am pierdut numarul incarcatoarelor in diverse locatii.

  1. Odata cu trecerea la USB C va trebui sa cumpar cateva incarcatoare si cabluri.
  2. Ai iPhone? Atunci trebuie sa cumperi cablu USB-C -> Lightning.
  3. USB-C e fortat si chiar ai nevoie de adaptor, car de la USB 2/3 la C!
  4. Touch pad e imens si enervand
  5. bara touch este interesant, dar nu mi se pare decat un giumbusluc.
  6. Autonomia bateriei este imensa in conditii ideale, real e semnificativ mai mica.
  7. In sfarsit avem autentificare cu amprenta, ce are de fapt scop ne-ascuns Apple Pay si mai multi bani pt Apple din comisioane.
  8. Au marit preturile si la gama veche, ce se mai comercializeaza inca.
  9. Un Macbook decent, de 15″ costa real MINIM 3000 EUR!

  Incetisor mi se face scarba de Apple, iar iPone 7 nu m-a excitat deloc.
  Imi fac curaj sa trec pe Android si… poate chiar pe Linux.
  Sunt dornic sa invat lucruri noi.

 2. Diferenta e ca acela era primul telefon facut de Apple, in timp ce noul MacBook Pro este ultima varianta dintr-o lunga serie. Cum poti sa compari situatiile? Problemele primului erau inerente, pe cand bubele ultimului sunt intentionate.

 3. Si mie imi lipseste MagSafe-ul si ma enerveaza ca nu mai am ce face cu adaptoarele la Thunderbolt deja cumparate.

  Pe de alta parte imi place sa nu mai am porturi proprietare sau care sunt aproape inexistente la alte marci (de ex. thunderbolt nu am gasit in libertate desi stiu ca exista) si sa stiu ca pot sa-mi folosesc adaptoarele cumparate si la alte laptopuri.

  Touch pad-ul merge la fel de bine numai ca are suprafata si mai mare. Nu ii gasesc niciun dezavantaj.

  @bogdan Iti re

  Eu am varianta fara touch bar pentru ca am de gand sa instalez linux pe el in dual boot (In caz ca e cineva interesat pana acum am reusit sa bootez si sa-mi mearga placa grafica/display-ul si storage-ul; am probleme cu keyboard-ul si trackpadul si sunetul)

  Nu cred ca se poate spune ca baza acestor noi macbook-uri este cresterea veniturilor din accesorii. Daca dai 3000 E pe un laptop care probabil are costuri de productie ce nu ating 1000 nu cred ca profitul din accesorii are mare relevanta si nici pentru cumparator.
  Pe scurt, daca ai bani de Macbook-ul nou – care e destul de scump – nu o sa te plangi ca ai mai dat 100 pe accesorii.

 4. @Gabriel: adu-ti aminte ce spunea toata lumea despre primul iPhone in momentul in care a aparut: nu are camera in fata, nu face video, nu are aplicatii, nu are AppStore etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*