Noul iPad – oficial in Romania

23 martie este ziua in care primim si noi iPad. Oficial.

Cit costa Noul iPad?

Pretul cel mai mic (pentru un iPad de 16GB WiFi) este de 2199 lei. Daca vezi pe undeva preturi mai mari NU cumpara iPad. Cel mai scump iPad este evident cei de 64GB WiFi + 4G si ajunge la 3669 Lei.

De remarcat ca pretul este putin mai mare decit in USA si Europa. Sau, cum constata Dan, este doar “traducerea” din dolari in euro a preturilor din USA.

De unde cumperi noul iPad?

Nu iti voi spune decit sa-l cumperi de la Dealerii autorizati Apple – nu de la “Reselleri Autorizati” care nu apar pe lista oficiala, sau de la magazinele online romanesti care le cumpara din Asia sau Europa si le vand la supra-pret la noi in tara.

Evita bisnitarii online

Apropo de noul iPad, am avut un schimb de emailuri tare interesant pe marginea bisnitei practicate de magazinele online romanesti. Domnisoara care se ocupa de promovarea unui astfel de bisnitar online incerca sa-mi spuna ca ei nu aduc iPad pe sub mana, ci fac “comert paralel”. Cu alte cuvinte legea nu ii impiedica sa cumpere produse Apple din Europa si apoi sa le vanda cu un adaos considerabil romanilor.

Eu inteleg ca nici bunul simt nu ii impiedica sa mareasca artificial pretul produselor Apple. Imi dau seama de ce sunt promovati pe bloguri. Au bani de cheltuit pe reclama in blogosfera de pe urma speculei.

Un astfel de magazin “mai curajos” nu se deosebeste nimic de bisnitarii care aduc electronice si apoi le vand pe site-uri de licitatii. Lor si tuturor celor care practica preturi de specula, Apple le da o palma astazi: iPad costa cu 400 RON mai putin daca il iei de la Dealerii si resellerii autorizati.

Singura garantie: Garantia Apple

Sa fie foarte clar: niciun fel de service post garantie sau garantie oferita de magazin nu este mai buna decit cea de la Apple. Garantia Apple iti repara sau inlocuieste iPad-ul in primul an, daca ai probleme cu el. Eu in 3 ani nu am avut nicio problema cu al meu.

Daca te stii ca esti o persoana neglijenta, cauta un tip de asigurare care iti ofera un iPad nou atunci cind il scapi pe jos si faci tandari pe cel cumparat. Doar o astfel de asigurare merita un cost suplimentar.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

16 Comments

 1. Pai stai un pic: de unde-l cumpărăm man online?

  De siturile de pe lista aia de “Apple Authorised Reseller” catre care ai pus link nu am auzit in viața mea. Unele au noul iPad la 2.7k, altele nu îl au de loc.

  Emag, care îl are la preț corect dar nu apare in lista ta, ce cusur are?

 2. In sfarsit l-am primit astazi , si nu are nici o problema , nu se incalzeste , nu se descarca mai repede decât iPad 2 , si ecranul face toți banii. Am dat ipadul 2 la 500 si am pus diferența pentru 3 :) . Singura neplacere este ca îmi haleste data plan prea repede pe 4g , si am sa îl țin pe 3G , se poate modifica in setings.in 5 minute pe Hotnews app. mi-a luat 40 mb. Deci cu cei 2 GB de la AT&T stau pe net doar 2 zile dacă folosesc 4G- ul.

 3. De la Emag l-am si comandat. Trebuie sa-l primesc maine.

  32GB a fost “stock epuizat” la 5 minute dupa ce au inceput sa accepte comenzi. :)

 4. @adrian boioglu, despre emag, bisnitari sau nu la cati oameni primeaza garantia oficiala Apple contra pretului? Pana la urma cei care au pret vand. Sti si tu ca in Romania se vinde pretul si nu produsul. Nu sunt pro emag insa de ex. au momentan cel mai bun pret la iphone 4s 16gb black. Mi-ar place si mie sa am un magazin Apple oficial in RO insa se pare ca sunt alte interese ca de obicei in Romania.

 5. @adrian boioglu trebuie sa te documentezi pentru a nu dezinforma. Emag este reseller oficial apple. Au preturile ca toti ceilalti reselleri de la noi.

 6. @Mihai: nu orice reseller are dreptul sa vanda orice produs Apple. Daca ei au dreptul sa vanda Mac, nu inseamna ca pot sa aduca si iPhone la supra-pret. Dar o fac de cativa ani de zile.

 7. Preturile la eMag pt iPad 3 sunt aceleasi publicate de tine aici! Deci corecte. Mai ramane problema cu garantia…

 8. Dacă Emag sunt bisnitari, nu mi-ai răspuns la întrebare: tu de la cine ai fi cumpărat?

  Iar garantia tot aia am avut-o la fiecare produs Apple cumpărat pana acum direct din US sau UK.

 9. @Cata: nu am rapuns pt ca nu vreau sa fac reclama gratuita. In lista din post vezi reselleri autorizati. Ia-l de la primii de pe lista, de exemplu.

 10. salu adrian am si eu o intrebare se poate face comanda de un ipad de pe site ofcial apple
  ??? am incercat si nu gasesc cum
  in ro preturile sunt ceva mai piperate
  Astept raspuns cu STIMA

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*