Gafa Apple: conturi false de Twitter pentru reclama iPhone

Iti mai aduci aminte de reclamele Microsoft cu oamenii aia care erau adunati de pe strada, li se dadea o suma si apoi povesteau ei cit de bun e un laptop care ruleaza Windows? Da, acum stim ca toti erau actori.

Well, Apple face astazi aceeasi gafa, dar la o scara mult mai mica: inventeaza niste conturi de twitter special pentru o reclama: poze si nume perfect alese, persoane inexistente.

Noua reclama pentru iPhone 4 spune totul despre Retina Display si o face foarte bine. Printre altele, arata si citeva conturi de twitter. M-am apucat sa le caut pe toate in parte si am constatat, fara suprindere, ca erau Fake! Toate fost create dupa 1 Septembrie 2010 si ultimul tweet e de prin 16-17 septembrie. Partea mai interesanta este ca toate conturile de Twitter se urmaresc unele pe altele si doar atit si nu au mai fost updatate de atunci.

Daca e sa ne luam dupa data ultimelor tweet-uri, reclama a fost filmata in urma cu 3 saptamani. Au schimbat si muzica de pe fundal si la cum arata reclama, cred ca au schimbat si agentia de publicitate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

12 Comments

  1. Nu vad de ce ar fi o gafa..Mi se pare normal sa nu faca reclama anumitor conuri twitter..

  2. Mie chiar nu mi se pare o gafa..chiar e lucrata treaba..arfi fost mult mai simplu sa niste conturi chiar false false.

  3. Sorry, dar nici eu nu cred ca este vorba de vreo gafa.

    Avand in vedere bunul simt cand vine vorba de privacy, este normal sa nu afisezi intr-o reclama rulata la nivel national contul cuiva de Twitter (ca vezi ce ai facut tu cu aceasta informatie). De asmenea, era inestetic sa puna un blur in reclama, iar sa nu ia contul deloc si sa lase sansa altuiva sa-l inregistreze, iar nu-i ok (ca vezi ce ai facut tu cu aceasta informatie).

  4. De ce sa ne ia de prosti? Au dreptate! Majoritatea telefoanelor au rezolutia de 320×240/640×480. So, unde-i problema?

  5. @Adrian: un cont care e facut cu persoane, poze si nume inexistente este Fals. Persoanele alea nu exista.

    @all: sunteti niste fanboys! :)) Am scris postul asta sa vad cata lume se ataca pt ca am dat ceva de rau de Apple :)

  6. @ andrei stiu sigur de un telefon dar la ora asta imi scapa numele cu rezolutie mai mare. si legat de claritate samsungurile astea noi au display mai performant.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*