“Music, Makers & Machines” – colecție Google dedicată muzicii electronice

Google logo
Google logo

Google Arts & Culture prezintă o expoziție dedicată muzicii electronice: “Music, Makers & Machines”. Proiectul oferă peste 250 de expoziții online, cuprinzând o arhivă de peste 15.000 de fotografii, video-uri, tururi 360° și modele 3D, precum și materiale editoriale dedicate scenelor, sunetelor și orașelor reprezentative ale muzicii electronice. Music, Makers & Machines” este rezultatul colaborării dintre 50 de arhive, muzee, colecții, case de discuri, festivaluri și unii dintre cei mai apreciați experți ai industriei muzicale și pionieri din 15 țări.

Din conținutul colecției  “Music, Makers & Machines”:

Originile muzicii electronice, inclusiv ale diferitelor genuri – Dubstep, Grime, Techno au Gabber, precum și artiștii care au definit-o – Honey Dijon, Ellen Allien sau Suzanne Ciani. Explorează cultura cluburilor din Bristol până în București sau Tel Aviv și istoria, design-ul și cultura unor cluburi simbolice, precum Tresor, Berghain sau Fabric.

Creează muzică electronică cu unele dintre cele mai faimoase sintetizatoare într-un experiment ce folosește realitatea augmentată: AR Synth

Povestea unor inventatori faimoși în muzica electronică: Raymond Scott, Alan Pearlman sau Bob Moog și locuri legendare pentru muzica electronică, precum WDR Studio for Electronic Music sau Studio Pierre Henry.

10 dintre cele mai cunoscute piese ale muzicii electronice și sintetizatoarele folosite pentru a le crea

Modelele 3D ale unora dintre cele mai faimoase sintetizatoare din istoria muzicii electronice

Pionierii muzicii electronice – de la Lee Scratch Perry la Kraftwerk, Giorgio Moroder și Daft Punk

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*