monolingual – daca vrei spatiu mai mult pe Mac

am descoperit jucaria asta din intimplare si acum e in top 5 utilitare. Stii ca atunci cind instalezi Mac OS X primesti suport pentru mai toate limbile pamintului si pentru orice vechi Mac inventat in ultimii ani. Nimic rau in asta, dar presupun ca putini stiu ca daca inlaturi toate aceste optiuni total nefolositoare, castigi intre 6 si 10 GB pe partitia primara.

stiam ca Monolingual e free si ca iti inlatura suportul pentru anumite limbi. Am zis sa-l incerc. Programelul are insa alte secrete care il fac puternic. Interfata e simpla. ti se prezinta o lista cu limbile din computerul tau. Monolingual stie ce limba ai selectata si o exclude din lista automat. La mine a gasit Engleza si Romana (era acolo, pentru orice eventualitate). Marele avantaj este ca jucaria iti rade limbile nefolosite din toate programele instalate, nu numai sistemul de operare.

La final am castigat peste 4GB. Nu e rau deloc.

Al doilea panou este cel cu Input Menus. am mai primit si aici citeva sute de MB inapoi. Cel mai interesant panou este cel cu “Architectures” Cu alte cuvinte Mac OS X e facut sa fie instalat si pe Power PC, laptopuri sau desktop-uri. Dar pe tine nu te intereseaza altceva decit MacBook Pro-ul tau care merge pe Intel. Eu am reusit sa obtin peste 4GB dupa o astfel de curatare.

tu ce ai face cu 10GB in plus pe partitia primara?

Dezavantajul este ca daca vrei inapoi Chineza pe computer trebuie sa reinstalezi sistemul de operare. Ceea ce e foarte putin probabil.

ai si alte programe pentru Mac, care te ajuta? Vrei sa le cunoasca si altii? Lasa un comentariu mai jos sau da-mi un mail si voi scrie despre ele.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

  1. Recomand Xslimmer – optimizeaza arhitectura programelor pentru procesorul si sistemul folosit, stergand restul.
    CleanApp – chiar pe Mac OS nu e intotdeauna suficient sa stergi programul din Applications, acest program gaseste toate ramasitele care nu trebuie sa mai ramana. Poate face o sterge Cache rapida etc.
    Amandoua sunt contracost.

  2. Exista alte cai !

    Cu acelasi crack si prin aceiasi metoda merge si 1.6.3 ultima versiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*