Ministrul Turismului recomandă românilor să descopere Ruta Unității Naționale 1848 – 1918 – 1922

Constantin-Daniel Cadariu. FOTO Ministerul Antreprenoriatului și Turismului

În fiecare an, la 24 ianuarie, sărbătorim Unirea Principatelor Române. Cu acest prilej, la împlinirea a 164 de ani de la înfăptuirea acestui eveniment istoric, ministrul Turismului îi invită pe români să pornească pe urmele eroilor neamului nostru, descoperind Ruta Unității Naționale 1848 – 1918 – 1922, din județul Alba, renumită pentru încărcătura istorică a meleagurilor.

„Cu ocazia zilei de 24 ianuarie, îmi face o deosebită plăcere să adresez tuturor românilor sincere urări de bine. Amintesc că această zi marchează un moment istoric important pentru identitatea noastră, mai exact, ziua în care am primit un nume. România! Țara noastră se poate mândri cu un patrimoniu cultural divers, iar județul Alba este unul atractiv, cu un portofoliu bogat în obiective istorice de prim rang, bine conservate, relevante pentru evenimentul pe care astăzi îl sărbătorim. Așadar, nu-mi rămâne decât să vă invit să porniți la drum spre Ruta Unității Naționale, să descoperiți o parte din istoria țării noastre și să vă bucurați de atracțiile turistice de care aceasta dispune. La mulți ani tuturor românilor!”, a transmis ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Ruta Unității Naționale 1848-1918-1922 străbate cca. 150 km din judeţul Alba și reprezintă o oportunitate de conștientizare și de promovare a valorilor culturale și istorice ale poporului român. Aceasta pornește din municipiul Blaj și ajunge până în localitatea Avram Iancu din zona Munților Apuseni. Aici aveți ocazia să vizitați câteva atracții turistice, cum ar fi: Câmpia Libertății, Piața 1.848, Catedrala Mitropolitană, Palatul Cultural Blaj, Catedrala Încoronării, Monumentul Marii Uniri, Casa Memorială Avram Iancu, Casa Velican, Muzeul Avram Iancu și multe altele.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*