Ministerul Antreprenoriatului și Turismului va fi reorganizat. Numărul de posturi, redus cu 35%

FOTO Ministerul Antreprenoriatului și Turismului

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) își reduce cu aproximativ 35% numărul de posturi, prin reorganizarea instituției. Actul normativ, elaborat în acest sens, a fost aprobat în cadrul ședinței de guvern de astăzi, 05 aprilie.

Noua organigramă cuprinde, astfel, un număr maxim de 382 de posturi, exclusiv demnitarii și cabinetele acestora. Înainte de reorganizare, respectiv până la înființarea Agenției Române pentru Investiții și Comerț Exterior (ARICE), ministerul avea alocate 589 de posturi, din care 83 fiind dedicate Rețelei Economice Externe.

ARICE a fost înființat prin Ordonanța de Urgență nr. 147/2022, având ca scop atragerea investițiilor străine directe și de portofoliu în România, promovarea comerțului exterior, precum și urmărirea investițiilor românești în străinătate. Agenția a preluat, prin divizarea parțială a MAT, atât activitățile, posturile, cât și personalul structurilor de specialitate, funcționând, în prezent, în subordinea Guvernului și în coordonarea primului ministru.

MAT va continua să coordoneze, în schimb, activitățile din domeniul politicilor comerciale, o prioritate fiind aderarea României la Organizaţa pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică. În acest sens, personalul va elabora, promova și susține poziția națională în cadrul Comitetului specializat și a grupurilor de lucru ale acestui for interguvernamental, prin prisma atribuțiilor deținute.

Un alt element de noutate, prevăzut în actul normativ, se referă la profesiile liberale. Mai exact, MAT, prin strânsa colaborare cu alte organisme ale statului care au competență în domeniu, va avea rolul de a elabora și implementa politici publice, care să vină în sprijinul dezvoltării asendente a acestui sector.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*