micul mozart si plagiatul

a doua acuzatie de plagiat la eurovisionul romanesc. de data asta cel aratat cu degetul e marius moga. mai multi compozitori romani sustin ca piesa lui "Dracula, my love", interpretata de Andra si Simplu ar fi o copie dupa o piesa mai veche a trupei E-type, "When religion comes to town". eu le-am ascultat pe amindoua si refrenul imi suna oarecum asemanator. poti sa le asculti si tu si sa-ti dai cu parerea.

piesa lu E-type:                   [audio:http://boio.ro/audio/E-TYPE-WHEN%20RELIGION%20COMES%20TO%20TOWN.mp3]

si piesa lu Simplu cu Andra: [audio:http://boio.ro/audio/Simplu%20si%20Andra%20-%20DraculaMyLove.mp3] 

primul plagiat dovedit a fost cel al piesei compusa de Papa jr. si prezentata in concurs de Giulia Nahmany. tvr a luat decizia ca "make it" era copia unei piese prezentata in urma cu 3 ani la Eurovision de o solista scandinava.

update:decizia finala a fost ca Moga NU a plagiat. piesa lui a fost acceptata in Eurovisionul romanesc ca fiind originala si va participa la a doua editie a semifinalelor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. adrian boioglu - tot mai sus » Blog Archive » “dracula, my love” risca din nou descalificarea

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*