Microsoft Edge, urmașul lui Internet Explorer, se întoarce pe macOS și iOS

Microsoft Edge
Microsoft Edge

Puțină lume știe că Safari a mers și pe Windows, dar și mai puțin useri de Mac știu că IE a fost disponibil și pentru computerele Apple.

Da, Internet Explorer a fost prezent pe macOS. Ultima versiune (5.2.3) a aparut pe 16 iunie 2003. La 16 ani distanță, Microsoft vrea să revină în forță cu urmașul Internet Explorer. Apropo, urmașul se cheama Microsoft Edge, pentru cine nu a auzit de el.

Acest urmaș nu apare doar pe Windows, ci și pe alte sisteme de operare: macOS, Android sau iOS. Design-ul pătrățos nu mă atrage, dar faptul că e bazat pe Chromium și că poate să încarce extensii de pe mai multe browsere îl face interesant. Cu alte cuvinte, l-aș testa, dar nu am mari speranțe că o să înlocuiască Chrome.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*