micON, podcastul realizat de doi dintre cei mai experimentați podcasteri din România, a ajuns la episodul 10

micON Logo. FOTO www.micon.ro
micON Logo. FOTO www.micon.ro

Nu știu ce m-a reținut să scriu până acum despre noul meu proiect, podcastul micON. OK, știu: mi-am impus să văd că poate să decoleze și să meargă mai departe.

10 episoade sunt de ajuns ca să demonstrezi că este un podcast viabil? Eu zic că da. Ascultă aici episodul 10 din micON.

Ce este micON

Un podcast pe care îl realizez alături de Răzvan Burz. Apare în fiecare joi (de obicei la ora 12.00). Noi l-am definit ca fiind podcast despre tehnologie, antreprenoriat și productivitate.

Îl găsești pe www.micON.ro. Deocamdată nu există un site dedicat, iar domeniul face redirect către pagina de Anchor – acolo unde, de altfel, este și găzduit micON.

Ce este un podcast și De ce am început micON

În 2014 – 2015 atunci când eu demaram CityPodcast – prima rețea de podcasturi din România, iar Răzvan începea Burzcast, podcasturile nu numai că nu erau cunoscute în țara noastră, dar trebuia să explici tuturor cu ce se mănâncă un astfel de podcast.

Evident, și eu și Răzvan explicam ascultătorilor și invitaților că un podcast este un fel de emisiune radio care poate fi ascultată online și offline prin intermediul iTunes, dar și a unor aplicații precum Overcast, Apple Podcasts, Google Podcasts și, mai nou, Spotify.

În 2021 podcasturile au luat cu asalt România. Acum orice vedetă care nu are ce face, lansează un podcast. Lumea crede că un podcast este o discuție video între două persoane care au un microfon în față și care este apoi publicată pe YouTube. Well… nu, acela nu prea este un podcast.

Un podcast adevărat este cel pe care poți să-l asculți fără să te uiți la el, fără să fie nevoie să plătești pentru el și nici pentru un cont de YouTube Premium care îți permite să închizi ecranul telefonului și să asculți în continuare.

De ce am început micON? E simplu! Am vrut să fac de ceva vreme un podcast săptămânal care chiar este despre subiectele care îmi plac. Ideea a venit din nou de la Răzvan, care, pe la final de 2020 mi-a propus să-l facem împreună.

A urmat un brainstorming de aproape o lună în care am decis totul de la numele show-ului, logo, site, felul în care vom înregistra, ziua de înregistrare (marțea), ziua de publicare (joia), tipul de subiecte abordate și sumarul unui episod generic. Și să nu uităm de piesa care deschide micON. Am ales-o în câteva ore, la început de ianuarie 2021.

Ce poți să asculți la micON

Și eu și Răzvan suntem podcasteri cu experiență. Probabil unii dintre cei mai experimentați podcasteri din România. După 6 ani și sute de episoade de podcasturi în care am fost gazdă sau invitați poți să spui asta, nu?

Fiecare episod are o structură oarecum standard:

  • Introducere
  • Prezentarea sponsorilor
  • Subiecte de follow-up la discuțiile avute în trecut
  • Sponsor 1
  • Subiecte la zi în tehnologie. Și aici am discutat despre Apple, Google, Facebook, Microsoft, DJI, Samsung, Orange, Vodafone, Digi și muuuulți alții.
  • Sponsor 2
  • Subiectul in extenso al săptămânii. Aici luăm un subiect generic din sfera tech, productivitate sau antreprenoriat și discutăm tot ce putem despre el. Așa am discutat despre password management, File Management, Înregistrare și Procesare Audio, Plați, Facturi și contabilitate, browsere și extensii etc
  • Unde ne găsești pe fiecare dintre noi, dar și podcastul micON.
  • Aftershow. Asta e discuția de final în care povestim ce am discuta noi oricum după show. Fie chestii personale, fie de muncă, fie despre distracțiile de fiecare zi.

Ce se întâmplă cu CityPodcast

CityPodcast nu dispare. Dimpotrivă! Prima rețea de podcasturi din România merge mai departe. Da, episoadele nu sunt regulate, dar sunt cel puțin 5 show-uri care au episoade noi din când în când.

Vă invit să ascultați cele mai recente episoade de podcast din show-urile rețelei CityPodcast.

  1. TechVolution – podcastul despre tehnologie.
  2. ALL Inclusive – Podcastul despre Turism.
  3. OriginALL – Podcastul cu oameni care schimbă mentalități.
  4. Yes You Can – Podcastul despre mediul ONG, voluntariat și CSR.
  5. Idei de Milioane – Podcastul cu și despre cei care fac afaceri pe Amazon și vânzări online.

Arhiva micON

E ciudat să o numesc “arhivă” pentru că micON este un show cât se poate de activ. Dar dacă vrei să asculți toate episoadele micON de până acum, îți recomand să o faci în ordinea publicării lor.

În engleză i se spune “back catalog”, adică toate episoadele publicate în trecut.

De aici am schimbat microfonul și mixerul audio. Se “vede” diferența, nu?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*