Mașinile de spălat vase Miele, certificate pentru cel mai ridicat nivel de igienizare

Mașina de spălat Miele

La doar 4 luni de la certificarea mașinilor de spălat rufe pentru „cel mai înalt nivel de igienizare”, Miele obține o nouă confirmare de siguranță medicală, pentru mașinile de spălat vase.

Astfel, microbiologii de la Universitatea Rhine-Waal de Științe Aplicate din Germania au concluzionat, în urma unei serii de teste, că mașinile de spălat vase Miele din generațiile G 5000 și G 7000 oferă rezultate excepționale în ceea ce privește eliminarea bacteriilor și chiar pot inactiva anumite virusuri, printre care și noul SARS-CoV-2.

Reducerea bacteriilor chiar și fără detergent

Cele două certificări se referă atât la modelele ce includ programe de igienizare, dar și la cele ce utilizează PowerDisk, inovația Miele la nivel mondial.

Mai mult, în cazul primelor produse, atestarea este valabilă chiar și în situația în care nu este utilizat detergent, testele demonstrând o reducere cu un factor de până la 10.000 a bacteriilor de tip Enterococcus faecium (poate cauza meningită sau endocardită neonatală) și Micrococcus luteus.

În ceea ce privește generația G 7000, ce utilizează tehnologia AutoDos pentru a doza automat cantitatea de detergent necesară procesului de spălare, gradul extrem de înalt de igienizare este obținut chiar și cu programele ECO 50 °C și QuickPowerWash 65 °C.

În cazul SARS-CoV-2, aceiași cercetători au concluzionat că, prin combinația de programe cu temperaturi de minimum 60 de grade Celsius și suficient detergent, virusul poate fi inactivat. De altfel, mașinile de spălat vase Miele ating această temperatură în cazul majorității programelor implementate, precum Hygiene 70 °C, Intensive 75 °C, QuickPowerWash 65 °C sau PowerWash 60 °C.

Concluzia testelor este că mașinile de spălat vase Miele elimină până la 99,99% dintre bacteriile menționate anterior și conferă niveluri excepționale de igienizare și curățare a veselei și tacâmurilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*