Festival de Plăcinte și Merinde, pe platoul Casei de Cultură din Constanța

Weekend-ul acesta turiștii și constănțenii sunt așteptați la Festivalul de Plăcinte și Merinde, pe Platoul Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța, de joi 30 iulie până duminică 02 August!

Festivalul va aduce bucătari și producători din toate colțurile țării, cu o diversitate de plăcinte pregătite atât după rețete tradiționale cât și după rețete inedite din bucătăria modernă, plăcinte ce vor atinge dimensiuni record, în toate formele și pentru toate gusturile!
“De la vestitele plăcinte creţe de Maramureş servite cu horincă “de la mama ei”, poale-n brâu veritabile moldoveneşti, plăcinte din Munţii Apuseni, plăcinte de pe Târnava, plăcinte munteneşti, mocănești, ciobăneşti cu brânză de burduf, plăcinte dobrogene cu brânză sărată, plăcinte olteneşti cu brânză de burduf şi praz, plăcinte boiereşti, plăcinte basarabene, plăcinte învârtite, plăcinte de casă sârbești cu dovleac, cu mere şi scorțișoară, cu brânză și spanac, cu brânză dulce și stafide, plăcinte macedonene cu telemea şi mărar, turte țărănești coapte pe plită, simple și umplute, dulci sau sărate, plăcinte turceşti şuberec, plăcinte cu carne de vită, cu brânză și mentă, în foi fine și lipii subțiri, gogoși, langoși și clătite de toate felurile, o gamă variată de bunătăți din care aveți ce alege”, au anunțat organizatorii.

Pe lângă multitudinea de plăcinte, vizitatorii vor mai putea găsi în cadrul evenimentului o gamă variată de alte “merinde”: de dulcețuri, produse apicole și siropuri naturale, bere artizanală, produse tradiționale, brânzeturi și afumături, dulciuri fel de fel, bunătăți pentru toate gusturile.

Show-uri culinare de preparat plăcinte, Record Culinar- cea mai mare plăcintă cu brânză dulce și stafide, o horă a plăcintelor, toate aceste surprize și multe altele vă așteaptă weekend-ul acesta pe Platoul Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța!
Cei care nu și-au făcut alte planuri, pot veni să se răsfețe și cu delicioase preparate la grătar, fripturi din cărnuri aromate și mâncăruri la ceaun, preparate pregătite de maeștri bucătari ce vor încinge și grătarele de la primele ore ale dimineții și pe care vor perpeli: sute de mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile, costițe și ciolane…și multe bunătăți.
Intrarea este liberă!

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*