marfa bulgareasca

merg si yo ca tot omu in bulgaria si vreau sa maninc ceva de acolo sau sa cumpar ceva sa raman cu o amintire. asa ca am fost din magazin in magazin, am facut o plimbare prin piata. aveau de toate pe acolo: cartofi, capsuni, ceapa si mai ales castraveti.

peste tot preturi si etichete cu litere chirilice. evident. au si ei tara lor…

eram 3 si se uitau bulgarii dupa noi de parca eram extraterestrii. la un moment dat, unu mai tiganos imi sopteste la ureche 3 cuvinte: schimb leva lei. l-am ignorat.

am vrut sa iau fornetti, dar aia nu vroiau decit bani de-ai lor asa ca pina la urma am nimerit in Billa. la fel de aprovizionat ca si la noi, preturile la fel de marisoare dar cu marfa bulgareasca.

printre altele am gasit si cornuri romanesti si cappy tempo si alte celebre marci romanesti.

am cumparat salata bulgareasca, dulciuri, musaca la conserva, apa plata si alte maruntisuri. cind am ajuns la casa… alta distractie. acceptau carduri visa dar bucata mea de plastic de la banca transilvania nu vroia sa se lase taxata nici cu pin, nici fara. casiera imi tot arata pos-ul cu nush ce litere in bulgareste. eu ii ziceam in engleza ca nu ma pricep, ea nu intelegea samd.

am scos apoi cardu de la bank of america. ala a fost acceptat de pos in 2 secunde si am plecat victoriosi cu prada din bulgaria spre granita romaneasca.

la iesire din bulgaria un vames roman mi-a intors buletinul pe toate partile apoi isi face curaj si ma intreaba: "da de unde va stiu?". colegii din masina zambesc si ii raspund omului: TVR1. "aaa, da, raspunde vamesu, v-am vazut la teveu".

mda, poate acu doi ani…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*