magazin Apple in Romania

hai sa lasam pt 5 minute ideea de reclama la o parte.

Care dintre dealerii Apple din Romania NU sunt hoti? Unde ai gasit cele mai mici preturi la Mac Book / Pro si unde ai primit cel mai bun suport? Daca exista asa ceva…

Sa zicem ca vreau sa cumpar un MacBook din Romania. Ce oferta ai pentru mine?

ai exemple concrete? lasa-le mai jos.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

12 Comments

 1. Nu stiu cum este in US, dar pe meleagurile romanesti treaba sta cam asa:

  1. Apple are preturi mai mari pt UE.
  2. Produsele Apple sunt importate de IRIS, apoi exista reselleri.

  Preturile sunt foarte apropiate, doar suportul difera.

  Daca esti din Bucuresti, o idee buna ramane iStyle, care ofera si service ok. (oricum, orice piesa e livrata catre ei prin posta).

  Daca esti client fidel, iStyle iti face discount 5% (cazul meu).
  In general, se pare ca iStyle isi scade din adaos si are preturi mai mici decat
  http://store.apple.ro sau http://www.mar.ro

  La Mediagalaxy vand si ei produse Apple, dar iMac era mai scump, iar pretul NU includea… tastatura.
  Controlai mental computerul…

  Oricum, totul e “controlat de sus”.
  stocurile sunt mic, orice altceva vine in 30 de zile de la depunerea avansului…

 2. Why in the world would you want to buy a Mac from Romania?? Eu nu stiu cum sa fac sa-mi iau unul din State…

  Cat despre suport… e o poveste lunga aici. Un bun prieten colaboreaza cu iS… si e foarte dezamagit, si asta in conditiile in care firma lui a cumparat de zeci de mii de Euro de la ei. De Noumax am auzit si eu lucruri bune.
  Dar tu chiar vrei sa iei un produs Apple de aici? Te rog, zi nu! :)

 3. hmmm. chiar nu am idee.
  banuiesc ca cea mai buna solutie e un prieten, de.al unnui prieten… care sta in SUA si se poate deranja un pic.

 4. Ma uitam acum la mar.ro si pretul macBook-ului de 17′ e cu aproape 2000 lei mai mic decat in alte shopuri din .ro Numai ca oricum, preturile sunt foarte mari.
  Cand imi voi lua un mac, il iau din UK (sunt aceleasi preturi cu USA!).

 5. Aci imi bag reclama :P

  Io vand … fac suport … tot ce pot io sa fac ii sa negociez putin pretu’ in asa fel incat io sa raman cu putinul care sa-mi justifice benzina consumata pe drumul la curier, la client si sa imi mai ramana si de un suc … oricum ca si “insider” pot spune ca atat timp cat nu ai un magazin fizic deschis castigul e fffff mic ca si dealer (reseller), daca mi-as permite sa deschid magazin poate ca as castiga mai mult.

  Buba mare ii ca acum is probleme in piata, piata din Arad si asa e destul de mica pe partea de Apple, iar apoi mai is bube si cu oamenii, cand am cautat de un angajat … mai bine nu cautam.

  Asadar … daca as avea un 10.000 Euro sa inchiriez pe 1 an un spatiu, sa-l dotez cu un minim de prduse Apple de prezentare … ii greu cand de banii aia imi platesc juma’ din apartament … care btw inca nu-i gata si nici nu am de unde sa-i gasesc “finantare”.

  De final: merita sa ma ocup de Apple in Arad, da’ lumea nu intelege ca o fac mai mult din pasiune si ca eu castig putin din vanzare, mai mult castig din service si ajutor in operare (un fel de One to One care da’ fara hartoage :P ).

 6. Noumax ofera suport excelent. Pana acum am fost la ei cu MacBook Air-ul meu de doua ori. Nu sunt din Bucuresti, asa ca am discutat cu ei la telefon si mi-au rezolvat problemele pe loc cand am ajuns in Bucuresti, in jumatate de ora – o ora. Prima data au schimbat HDD-ul (in garantie, 0 lei) iar a doua ora mi-au schimbat partea superioara a Macbook-ului (tastatura – de fapt touchpad-ul avea probleme, dar asa se inlocuieste, cu totul). Fara costuri aditionale, doar plata bucatii inlocuite desi e nevoie sa desfaci tot MacBook-ul pana o inlocuiesti, e de departe cel mai lung tutorial pe iFixIt.

  Cei de acolo sunt de nota 10, ii recomand oricand.

  Ca idee, tampitii de la iStyle mi-au spus ca nu ofera garantie decat 1 an, desi eu vorbeam cu ei la telefon cu certificatul de garantie in fata pe care scria MARE 2 ani (era modelul asa, nu era trecut cu pixul sau ceva). In fine, niste idioti la iStyle :)

 7. Produsele Apple sunt proiectate si produse pentru piata consumatorilor americani, care isi pot permite un notebook de $1000 o data la doi ani…

  Produsul paraseste America si ajunge in UE, unde se adauga: 1. Taxa de transport si 2. Taxa de import UE.

  Odata ce produsul a intrat in RO, i se adauga o a 3’a taxa: Taxa de import UE-RO. (Oric produs importat, care nu a fost produs in Romania trebuie impozitat)

  Pe final ajungi sa cumperi un Macbook Pro cu 5600 Ron, care in urma cu 2 saptamani a parasit US cu $1100 (care in mintea mea inseamna 3300 RON). Concluzie: nu magazinele sunt hoate, UE+taxele de import sunt. Si nici nu e vina importatorilor…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*