MAE informează că Norvegia menține codurile roșu și portocaliu de inundații până sâmbătă inclusiv

Inundații. FOTO Pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Norvegiei că, în conformitate cu informațiile transmise de către autoritățile locale, pentru perioada 10 – 12 august 2023, se mențin codul roșu și codul portocaliu de inundații pentru zone din sudul țării, cu producerea de fenomene ce pot conduce la eroziunea albiilor râurilor, revărsarea râurilor, creșteri rapide ale nivelulurilor apelor, închidere/rupere de drumuri și poduri, afectarea rețelelor de transport/electricitate, inundații ale clădirilor și infrastructurii, posibile blocaje ale canalelor, din cauza plutirii în derivă a gheții desprinse de pe versanți.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Norvegiei: +4722561237; +4722446951; +4722556832; +4722558227, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanență al Ambasadei României la Oslo: +4799153137.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*