MacBook Pro – computerul care respira

uite un amanunt pe care l-am descoperit in urma cu 2 minute si de care sunt sigur ca multi nu erau constienti.

Mac OS X Leopard are functia de text to speech. Pe scurt, ai diferite voci care iti citesc un text (trebuie sa fie in limba engleza). Vocea default din Leopard este “Alex”. Daca ai un text in limba engleza in TextEdit, dai click dreapta pe el si selectezi Speech – Start Speaking. Computerul iti va citi textul cu o voce metalica, dar mult mai buna decit orice alt computer sau software de pe piata.

Nimic nou pina acum. Partea interesanta vine atunci cind ai un paragraf.

Ce trebuie sa faca un computer care citeste un text si ajunge la un nou paragraf. Oricine ar spune: o pauza mai lunga. Un Mac cu Leopard face o pauza si apoi trage aer in piept. Da! la fiecare inceput de paragraf vei auzi sunetul unui om care ia o gura de aer.

O chestie marunta, dar care face vocea computerului putin mai umana. este una dintre multele chestii marunte din Mac

later update: da, functia este documentata. chiar si asa, amanuntul mi se pare la fel de interesant.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Am incercat… :))
    Sa nu scrii prostii ca le zice si pe alea.Zice orice scrie acolo. =))
    E haios si nu suna prea rau.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*