MacBook in alerta

tentativa de Tutorial: cum sa repari un MacBook (black) a carui tastatura si trackpad nu mai merg.

era jucaria unui coleg. a instalat o dubioshenie de aplicatie (ceva cu Birthday calendar) si dupa ce a dat un restart s-a trezit ca tastatura si trackpad-ul nu mai merg. dezinstalarea acelei aplicatii era o posibila solutie, dar nici un input device pe USB nu era recunoscut asa ca degeaba puteam sa restartam Mac-ul.

Apple suport e asa de vast incit nu-ti spune nimic. asa ca am resetat NVRam, PMU si toate initialele posibile, am facut Force Restart. nimic nu mergea.

pina la urma am luat discul de Mac OS X si l-am infipt in drive. reinstalarea sistemului de operare parea singura solutie (pentru ca problema era de natura software).

Aici intervine magia: cind reinstalezi Mac OS X ai posibilitatea sa stergi totul si sa o iei de la zero sau sa inlocuiesti doar fisierele de sistem si sa lasi restul asa cum era. Bineinteles ca am ales varianta a doua. in maxim 50 minute, sistemul de operare era instalat. Un restart mai tarziu primesc o eroare frumoasa care imi zicea ca Mac OS X nu s-a putut instala. in schimb tastatura si mouse-ul mergeau fara probleme.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

6 Comments

 1. vreau sa instalez windows pe mac am parallels …. dar nu imi citeste cd in schimb daca bag cd de instalare mac merge ce naiba nu gasesc nimic hellp

 2. am un macbook din 2008 2,4 intel core 2 duo, 4GB memorie. am instalat snow leopard pe el, updatat la zi (10.6.7), doresc sa instalez un win 7 pe el dar nu pot sa folosesc boot camp-ul pentru ca imi cere sa fac update…..aici m-am blocat. am cautat pe net, dar nimic care sa ma lumineze. un sfat ceva? multumesc anticipat

 3. am un macbook pro de 2 ani si am 4 giga de ram pe el …..problema e ca se blocheaza si trebuie sa astept cateva sacunde pana incepe din nou sa mearga.de cateva ori sa oprit te tot
  va rog sa ma ajutati …ce sa fac. multumesc

 4. @adrian: te-ar ajuta mult sa inlocuiesti cei 4GB RAM cu 8GB RAM.
  Pe de alta parte, incearca sa folosesti o aplicatie gen Onyx pentru a mai curata anumite chestii din el. Poti sa-l si bootezi in repair mode (⌘+R la bootare) si apoi din Disk Utility sa-i dai un verify Disk si un Repair Disk. Incearca sa-i dai si un PRAM Reset.

  In ultima instanta, reinstalarea sistemului de operare te poate ajuta si ea.

1 Trackback / Pingback

 1. Mac OS X si MacBook/Pro – Suport Tehnic | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*