MacBook Air recuperat cu ajutorul Prey

Imi plac povestile la care am si eu o doza de contributie cit de mica. Ervin a vazut postul cu Prey pe boio.ro si l-a instalat. Nu credea, probabil, ca-i va folosi pina cind i-a fost furat Mac-ul si iPad-ul.

Povestea lui spune totul:

Eu folosesc PREY si l-am folosit cu succes, luna trecuta mi-au spart portbagajul si am ramas fara MacBookAir de 13“ si Noul iPad de 64GB (aprox 9500 RON).

Dupa o zi primesc raport pe mail ca s-au conectat la Wifi pe MBA, am localizat dupa IP si m-am dus cu politia acolo, si mi-am recuperat jucariile.

Sunt cateva aspecte ce trebuie luat in considerare, daca ai parola sau blochezi nu se mai pot conecta pe net, daca formateaza sau ii da restore sigur nu mai ai ce face, dar nu toti hotii sunt experti in informatica.

Eu am folosit varianta free, in seara care am ramas fara jucarii am platit 5 eur si am trecut automat la PRO ca sa primesc rapoarte din 2 in 2 min.

La mine de exemplu hotul a vandut leptopul de 6000 Ron cu 400 RON si iPad a fost BONUS.

Asa ca folositi PREY nu va costa nimic, si s-ar putea sa nu fie expert hotul sau cel care cumpara de la hot …

P.S. POLITIA CAUTA IN CONTINUARE HOTUL FARA SUCCES :))

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

15 Comments

 1. Ma bucur pt Ervin dar sunt curios cum functioneaza partea cu recuperarea deviceurilor si mai ales politia. Bun, am gasit laptopul pe harta, merg la politie si le zic ce s-a intamplat si unde l-am gasit, iar ei se suie in masina, merg la usa tipului si ii iau laptopul pur si simplu? Mai ales in cazul asta, cand laptopul fusese deja revandut, omul ala a dat bani pe el chiar daca era un bun furat. Poate el nu stia ca e furat, pe el cine il despagubeste?

 2. “La mine de exemplu hotul a vandut leptopul de 6000 Ron cu 400 RON si iPad a fost BONUS.”

  Nu-mi vine sa cred! Deci nu imi vine sa cred!!!! Iti dai seama cel care le-a cumparat ce fata a facut?!?!

 3. La mine de exemplu hotul a vandut leptopul de 6000 Ron cu 400 RON si iPad a fost BONUS.

  as putea baga mana in foc ca ala care a cumparat produsele e hotul.

 4. @Paul: cel care a dat bani pe el este obligat sa-l predea proprietarului de drept. Nu-l despagubeste nimeni. Asta spune legea.
  Cind cumperi ceva cu 400 ron stii ca e lucru furat si iti asumi riscul.

 5. @Paul: in seara in care mi-au spart masina am depus plangere la politie, si acolo am declarat ca am avut soft instlat, am avut sansa sa dau la politie peste 2 baieti tineri care se descurcau cu device-uri, aveau si ei ceva pe android, si unul dintre ei mi-a dat numarul lui persoanl si mi-a spus ca sa il sun la ori ce ora cand aflu ceva.
  Cel care a cumparat a dus leptopul la o firma si au incercat sa dea restore, cautau pe Youtube: “HOW TO RESTORE MAC BOOK AIR 2011” …. nici cei de la firma de calculatoare nu prea stiau cu iOS.
  A intrat politia, eu am preferat sa astept la o distanta de locul faptei. Acolo inauntru ce au facut, a fost hotul sau cel care a cumparat nu pot sa bag mana in foc, a declarat ca a cumparat.

  @NIC: nu stiu ce nu crezi ??? daca vrei pot sa iti trimit raportul de la prey, cu poza, captura cu displayul unde se vede cum cauta pe youtube, informatii despre Wifi

  @DAN: si eu am dubii, dar eu sunt super fericit ca am jucariile inapoi si apoi e treaba politiei, daca nu aveam prey si pana in ziua de astazi asteptam dupa politie, ei si acum cauta pe camere, ca a fost in centrul unui oras mare.

 6. @Ervin si Adi: mersi de explicatie, sunt lamurit.
  In caz de furt, repede pe Prey sau Find my Mac pt activare alerta localizare apoi la Politie.

 7. @Andy: in Cluj, si masina mi-a fost sparta in piata Avram Iancu. intr-o zi de luni intre orele 18-21.

  @Paul: si te rogi sa nu fie destept hotul sau cel care cumpara de la hot … daca ii da restore din pacate nu ai ce face.

 8. “cel care a dat bani pe el este obligat sa-l predea proprietarului de drept. Nu-l despagubeste nimeni. Asta spune legea.”

  Care lege spune asta ?? Codul Civil zice cam asa:

  Art. 937. – (1) Persoana care, cu bună-credinţă, încheie cu un neproprietar un act translativ de proprietate cu titlu oneros având ca obiect un bun mobil devine proprietarul acelui bun din momentul luării sale în posesie efectivă.
  (2) Cu toate acestea, bunul pierdut sau furat poate fi revendicat de la posesorul de bună-credinţă, dacă acţiunea este intentată, sub sancţiunea decăderii, în termen de 3 ani de la data la care proprietarul a pierdut stăpânirea materială a bunului.
  (3) Dacă bunul pierdut sau furat a fost cumpărat dintr-un loc ori de la o persoană care vinde în mod obişnuit bunuri de acelaşi fel ori dacă a fost adjudecat la o licitaţie publică, iar acţiunea în revendicare a fost introdusă înăuntrul termenului de 3 ani, posesorul de bună-credinţă poate reţine bunul până la indemnizarea sa integrală pentru preţul plătit vânzătorului.

  Acuma ar trebui sa-ti tai factura pt serviciile juridice prestate :P

 9. o noutate care am aflat astazi despre PREY:

  Because the MacBook was secured with a password and didn’t have a guest account I was very worried they would reformat the disk or install a new system.

  My suprise was huge when after 24hrs the first desktop screenshots came in that they DID install a new system (in another language) but Prey was still working!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*