Mac Pro (Concept)

Este fizic posibil si arata bine.

Conceptul se cheama “Aha!” si a fost desenat de Almasov Aibek.

via

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

12 Comments

 1. @Aurel: sper că știi că mac pro permite, printre altele, instalarea unor plăci video mai performante (maxim 4 parcă) și mai multe HDD-uri (pentru o matrice RAID). Cam cum ai monta tu 4 plăci video în… chestia asta? Dar 4 HDD-uri? Dar o placă de sunet ceva mai pro?

  Tare mi-e că Almasov nu a văzut un mac pro în viața lui. Sau dacă a văzut nu știe că e singurul mac ceva mai configurabil/extensibil…

 2. Designul e bine gândit, deasupra pui 2-3 ghivece de flori, o farfurie cu un Big-MAC, o cafea, orice, între cele două plăci de aluminiu poți să pui la păstrare diverse stuff, un loc de depozitare ideal, plus că e și computer desktop…cool :)

 3. Ce cauta BlueRay acolo si DVD ROM ? Apple nu mai permite asta :) ! Conceptul trebuie schimbat ! This is not Apple !

 4. @Ionut Staicu: sa nu uitam ca acum exista HDD externe care au capacitate mai mare si sunt mai rapide decit orice HDD intern. In plus merg pe Thunderbolt si in felul asta scrii si citesti mai repede ce e pe ele.

 5. Scuza-ma Adrian…vorbim aici de matrice raid. Vreau si eu sa stiu cum faci un raid 6 cu o mufa thunderbolt…. :)
  Arata bine design-ul. Dar macpro-urile sunt pentru facut bani, nu pentru scris pe bloguri in urma descoperirii unei pasiuni ptr produse Apple… :)

 6. Hi everyone!
  thanx for comment!

  my answer for you
  if Apple can do so thin and powerfull computer like iMac(wich presented in november 2012) they can be use all it for my Mac Pro…why not?!

 7. Este stupid, arata bine da ar fi o solutie stupida pentru ceea ce reprezinta Mac Pro, in primul rand din nume reiese ca avem deaface cu un sistem pentru profesionisti, in chestia asta interesa ca design nu incap 2 xeon racite cum trebuie, zeci de GB de memorie si cu atat mai putin o placa nvidia quadro sau cel putin 4 sloturi de HDD-uri full size.
  Mac Pro nu e pentru fite, e un instrument de lucru pentru cei care au nevoie de forta bruta nu de blink-blink

 8. @Adrian: HDD-urile pe thunderbolt (sau pe orice altceva) nu sunt mai rapide de 600 Mb/s, cât e limita SATA 3. Conexiunea poate mai mult, dar HDD-ul? Nu cred, doar dacă le pui în RAID 0 (sau derivate de RAID 0), dar ar trebui să pui un număr considerabil pentru a face o diferență.

  Apoi, e vorba de preț. Nu-mi spune că ți se pare convenabil să dai $2000+ pe o matrice raid externă (plus încă un cablu pe birou!) ?

  Și, nu în ultimul rând, cum montezi patru plăci video? Dar o placă de sunet? (la o adică, mac pro sunt cel mai folosite fie în studiouri audio fie la procesări grafice)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*