Cit de mult tii la contul de iTunes?

Il auzeam astazi pe Alex ca si-a imprumutat contul de AppStore cuiva si a doua zi s-a trezit cu 3 pagini de aplicatii noi pe iPhone.

Pentru mine, contul de iTunes / AppStore e ca si contul de banca sau de email. Nu il dau oricui, sau mai bine zis nimeni nu-i stie parola.

De aproape 6 ani de cind il folosesc am dat contul meu de iTunes numai in doua cazuri, dar si atunci situatia a fost suficient de sigura pt mine.

1. Am vandut un iPad si persoana care l-a luat nu stia sa foloseasca AppStore, asa ca m-a rugat sa-i las apliatiile de pe el si un mod de a le updata.

2. Am vrut sa fac cadou cuiva din familie Mountain Lion si aplicatiile mele de Mac.

Nici acum persoanele in cauza nu au parola mea, asa ca nu pot sa downloadeze nimic fara acordul meu. Cind vine vorba de update-uri, le pun fac eu odata la citeva zile/saptamani.

Nu as imprumuta nimanui contul meu de iTunes cu tot cu parola si nu as incerca sa primesc aplicatii de la altcineva in acest fel.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

  1. Plus ca daca si Apple aplica politica de IP ca eBay atunci se complica lucrurile, contul fiind blocat instant mai ales daca se va accesa din afara Romaniei.

  2. @Adi: nu are cum sa se lege de IP. Asta inseamna ca daca ai cont pe US si pleci in vacanta in Bahamas nu mai poti sa iti mai accesezi contul. Apple nu ar face asta niciodata, pt ca nu e numai contul de iTunes ci si iCloud. Daca nu ai acces la datele tale de iCloud inseamna ca nu ai contacte, calendar etc.

  3. Daca ti-ai setat cardul bancar, atunci e nasol!
    E ca si cand ti-ai da cardul cuiva sa scoata 5 lei de o bere :)
    Din pacate e o invatatura de minte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*