Mac Mini – instalarea

Un mic cadou pentru cineva ;)

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

16 Comments

 1. Nu inteleg cum poti sa iti iei trackpad la desktop. Toata lumea isi ia mouseuri la laptopuri, chiar si la macbook ca sa scape de trackpad….
  Am avut ocazia sa umblu pe un trackpad de mac si tot un mouse mi se pare mai comod.

  Sincer in afara de tine si inca cativa fanboys de pe acest blog, nu am mai auzit pe nimeni sa fie asa incantat de trackpad sau “natural scrolling”.

  Anyway, sa stapanesti sanatos mini-ul :).

 2. @Sorin: M-am obisnuit cu multi-touch trackpad-ul pe MacBook Pro atit de mult, incit mi se pare ciudat sa lucrez cu un mouse acum. Totul tine de obisnuinta.

  Pe de alta parte, noii proprietari ai computerului au pus mana pe un trackpad dupa 4 ani de folosit Mouse si Windows XP sau Windows 7. Guess what? Li se pare muuult mai usor. Si au varste de la 10 la 60 ani.

  Cit despre fanboys, cred ca esti inconjurat de oameni care folosesc Windows XP. E timpul sa evoluezi.

 3. @Andy: vine cu cablu de US si am avut nevoie doar de un adaptor de priza de Romania. Se gaseste la orice magazin de electrice. In Constanta stiu vo 3, daca ai nevoie si pretul e de 5 RON.

 4. @adrian boioglu: Ma bucur ca le-a placut, de obicei la oameni de 40+ nu prea le plac schimbarile acestea.
  Nu sunt inconjurat de oameni care folosesc XP, sunt inconjurat de oameni care folosesc W7 si Mac. Poate prietenii care folosesc MAC sunt de moda veche pentru ca folosesc mouseuri normale (nu de la Apple) si nu folosesc natural scrolling :).

  Cel mai tare lucru mi s-a parut faptul ca la un macbook pro daca bagi un stick de net, nu mai ai loc sa bagi si un mouse in usb :)).

 5. Nu se merita sa-l iei din Romania, din US te ajunge mult mai ieftin. Doresc sa-mi iau si eu noul model, sa-i bag 8 Gb de RAM ca tot e ieftin si un SSD si aia e. E modelul 2011?

 6. @Alexandru: MacMini vine fara monitor, tastatura sau trackpad. iMac este un computer all-in-one – adica are ecran incorporat. Ambele pot rula OS X fara probleme.

 7. Mi-am dat seama ca toate perifericile mi le achizitionez eu, dar ma intereseaza sa stiu dac se merita sa cumpar un Mac Mini, adica pot rula marea majoritate a programelor? Sau anumite jocuri de pc?

 8. @Alexandru: pe MacMini poti sa pui si 8GB RAM si un HDD de 1TB sau alte componente care il fac sa fuga bine de tot. Cu asta poti sa rulezi orice program de Mac. Daca exista varianta pt Mac a acelor jocuri poti sa le joci. Daca nu, pui pe el si Windows in BootCamp sau virtualizat si instalezi si Windows.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*