Logiscool România lansează cursurile de programare pentru copii în vacanța de vară

Atelierele Digitale Online pentru copii, FOTO Logiscool
Atelierele Digitale Online pentru copii, FOTO Logiscool

Logiscool România, lider în programe edu-tech pentru copii, lansează Atelierele Digitale Online, o serie de cursuri destinate copiilor și adolescenților care-și propun să învețe programare și alte discipline digitale și să devină creatori de tehnologie în vacanța de vară. Atelierele se desfășoară în perioada 15 iunie – 4 septembrie, se adresează copiilor între 7 și 17 de ani și nu necesită cunoștințe anterioare.

Elevii vor putea descoperi cum să creeze propriul joc, o aplicație, un clip video sau un logo, dar și care sunt principiile care stau la baza unor software-uri sau jocuri populare precum Android sau Minecraft. Interactive, utile, dar și distractive, Atelierele Digitale vor fi predate de către instructori în sistem de videoconferință.

Logiscool se implică activ în efortul de a îmbunătăți educația din România și va direcționa 3% din sumele încasate din aceste ateliere online către Teach for Romania, organizația non-guvernamentală de leadership în educație, care caută și pregătește oameni motivați, cu sau fără experiență anterioară de predare, să devină învățători și profesori inspiraționali în învățământul de stat și lideri în comunitate, în sprijinul copiilor din medii vulnerabile.

„Educația este poate una dintre cele mai valoroase resurse necesare unui start bun în viață. O educație de calitate oferă copiilor nu numai acces la un viitor mai sigur, ci la o întreagă lume la care nici nu îndrăzneau să viseze. O viziune care ghidează Teach for Romania, dar pe care am îmbrățișat-o și noi, la Logiscool. Încă de la lansare, acum doi ani, ne-am propus ca prin programele noastre să oferim copiilor acces la o programă de calitate și la profesori care să-i inspire și să-i ghideze, spre o lume a tuturor posibilităților, mai aproape de tehnologiile viitorului”, a declarat Indira Abdulvoap, Manager General Logiscool România.

Atelierele digitale de vară Logiscool se desfășoară exclusiv online, pe o platformă dedicată de videoconferință, unde elevii sunt ghidați în permanență de către instructori, în marea lor majoritate studenți sau absolvenți ai facultăților cu profil matematică-informatică.

Programa cuprinde 10 sesiuni cu o durată de două săptămâni. Cursurile online interactive vor avea loc de luni până vineri, iar o lecție durează o oră și jumătate.

Atelierele online de vară pentru elevi au loc cu 6-8 cursanți, din aceeași categorie de vârstă, și au un preț de 490 de lei. În plus, toți cei înscriși în program vor avea acces la o serie de materiale de suport în cadrul platformei de învățare Scoolcode, de la tutoriale video, la resurse educative.

Metoda de predare în cadrul Atelierelor Digitale Online Logiscool îmbină jocul cu principiile de programare, la fel ca și în cazul cursurilor susținute în săli. În plus, toate centrele Logiscool beneficiază de același nivel superior de excelență, deoarece urmează un curriculum internațional, actualizat permanent în funcție de nevoi și rezultate.

Peste 1.300 de elevi noi s-au înscris la cursurile online de programare oferite de Logiscool în perioada în care activitatea școlilor a fost suspendată. În aceeași perioadă, profesorii și instructorii Logiscool au susținut peste 500 de ore gratuite demonstrative pentru copiii și adolescenții din țară și diaspora. În total, în cei doi ani de funcționare, Logiscool a avut 18.000 de cursanți.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*