leurda

m-am “spurcat” (cum zice cineva) de vo 2 zile cu leurda.

nu stii ce e aia? pai cum sa-ti explic: o planta salbatica. ea creste in padure (ca d-aia e salbatica) numai primavara si are niste frunze lungi de vo 10 si late de vo 2 cm. are tot felul de proprietati care mai de care mai bune pt corpul omului.

se spune chiar ca ursu care iese din hibernare se duce sa caute leurda. el stie ca ii curata stomacul nefolosit de atitea luni.

leurda poa sa fie mancata simplu, cu sare, in salata sau in alte moduri dar intotdeauna proaspata. daca e uscata sau fiarta isi pierde proprietatile. familia Boioglu e aprovizionata anual de unchiul Vanea de la Ciucurova. el e singurul care stie pe unde creste leurda, prin padure.

aaa, am uitat sa-ti zic ca leurda are gust de ceapa verde si usturoi verde la un loc. d-aici e faza cu spurcatu. si funny e ca eu nu prea le am cu ceapa si usturoiu, da pe asta o maninc…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*